Свободно време

Камъни за подобряване на женската енергия

Красиви за носене като бижута

08.03.2023г. / 17 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за енергиите в нас, знаем че има женска и мъжка. Във всеки човек се срещат и от двете. Мъжката и женската енергии не бива да се сблъскват, а да работят в синергия. Женската енергия е свободно течаща. Тя може да се изразява със сила, но не по агресивен начин.

Тя е женственост, усещане за любов към себе си, флирт, грижа за себе си, изразяване на емоциите по най-добрия начин и т. н. Динамиката на живота и личните ни истории могат да доведат до нарушаване на женската ни енергия.

Има много начини, по които можем да я събудим, да я балансираме и преоткрием. Това може да стане чрез писане, рисуване, йога, освобождаване от ограничаващи вярвания, освобождаване от архаични разбирания за това каква трябва да е жената в обществото и семейството.

Но не бива да забравяме и за силата на камъните, с помощта на които също можем да подобрим женската си енергия. Примери за такива са тигрово око, лапис лазули, розов кварц, аметист, рубин, авантюрин. Всички тях бихме могли да носим като красиви аксесоари, заедно или самостоятелно. Да бъдат украшение в дома ни.

Вижте кои други камъни работят в полза на женската енергия и сексуалност.

Цитрин

Прекрасен камък в топли слънчеви нюанси. Смята се, че цитринът допринася за подобряване способността ни да изявяваме целите и мечтите си, като същевременно повишава самочувствието и жизнеността ни. Камъкът е подходящ и за моментите, в които изпитваме трудности. Спомага за баланса на чакрата на слънчевия сплит и фокусира енергията на слънцето. Цитринът е известен още и като камък за насърчаване на богатство и стабилност.

Камъни за репродуктивно здраве

Гранат

Още един камък за увеличаване на женската сила, жизненост и енергия, но същевременно насърчава страстта и сексуалното желание. Енергията на граната е подходяща за увеличаване на плодовитостта и цялостното физическо здраве. Резонира със сърдечната чакра и защитава от негативни емоции.

Перидот

Перидотът също има специално запазено място в колекцията ни от камъни за подобряване на женската енергия. За носенето му като аксесоар или декорацията му в дома, се смята че насърчава повишаването на самочувствието и привлича положителната енергия. Допринася за това да постигнем баланс и вътрешен мир, насърчавайки емоционалното здраве. Енергията на камъка перидот спомага и за намаляване симптомите на тревожност и депресия.

Как да повишим женската си енергия

Хризокола

Скъпоценен камък в ярък цвят, който се смята че помага за насърчаване на мира и хармонията. Помага ни да достигнем до своето Аз, да бъдем по-смели, но и женствени, да изразим по-лесно своите емоции. Също така е камък, който помага да намалим раздразнителността. Свързва се с чакрата на третото око, а поставен върху нея, допринася за проясняване на мислите и баланс на емоциите. В древни времена хризокола бил силно свързван с елитния живот.

Утвърждения за женственост, които ще ви помогнат да събудите женската си енергия

Лунен камък

Камък, за който е известно, че помага за насърчаване на плодовитостта и женската енергия, самочувствие, женската сила. Свързан с чакрата на третото око. Лунният камък е подходящ за практики на релаксация. Смята се, че носенето му, декорация в дома и използването му в медитации например, е един от най-добрите начини за създаване на женско енергийно поле.

Свързани статии

Оникс

Ониксът е известен с това, че има способността да насърчава силата и мощта. Също така осигурява висока вибрация на волята, когато се налага да бъдем мотивирани. С него успяваме да изградим и добра бариера срещу негативната енергия, позволявайки на силата да се прояви в лидерски качества. Ониксът е и камък, който не позволява нашата енергия да се загуби и привлича късмета. Допринася за баланса на коренната чакра.

Опал

Камък, за който е известно че насърчава любовта и страстта. Смята се също, че увеличава женската сила и енергия. Опалът е известен и като камъкът на Венера. Без значение в кой от всичките му цветове ще изберете да го носите, опалът е камък с положителна енергия, който разсейва негативните мисли и енергии, подпомага добрия сън, носи положителен емоционален заряд.

Снимка: istock

Коментирай