Здраве и красота

Кои са най-големите врагове на красотата?

Опитайте се да намалите нивата на стрес

03.05.2023г. / 14 04ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото и да се стараем да изглеждаме добре, понякога без да искаме, вместо да работим за най-добрата версия на себе си, ние правим точно обратното. В забързаното ежедневие, претоварено със задачи, често пъти намираме отдушник и се „успокояваме“ с далеч не толкова здравословни и полезни дейности. Кои са най-големите врагове на красотата, които може би сме допуснали в живота си? Ето някои от тях:

Замърсяването

В днешно време телата ни са изложени на замърсявания от всякакъв вид – било то чрез вредните частици във въздуха, водата или дейността на големи промишлени заводи. Разбира се, това са само съвсем малка част от външните замърсители. Ако към тях добавим и химическите съединения, които попадат в организма ни чрез козметиката и храната, списъкът ще стане много дълъг. Разбира се, невъзможно е да живеете в капсула, изолирани от всичко наоколо. Но с някои лесни стъпки можете да намалите вредите, които околната среда може да ви нанесе. Първата от тях е почистването на лицето. Тази наглед проста стъпка може да се окаже една от най-големите грижи за вашата красота. Задължително премахвайте грима преди лягане, а ако искате да почистите в дълбочина, можете да използвате продукт, който е предназначен специално за дами, които живеят в градска среда.

Лунна диета за май

Резките промени в теглото

С наближаването на пролетно-летния сезон, все повече дами ще се втурнат към поредната модна диета или режим. Ако и вие сте една от тях, преди да започнете драстична промяна в храненето и начина си на живот, помислете как тя би се отразила на външния ви вид. Рязкото отслабване може да доведе до образуването на стрии и отпускане на кожата. За съжаление, свалените килограми ще се отразят и на лицето ви. Вместо да целите бърз резултат, помислете за здравето си. Консултирайте се със специалист диетолог, който може да ви изготви персонален хранителен план, който няма да се отрази на здравословното ви състояние. Така ще си гарантирате, че загубата на тегло няма да е за сметка на промяна в хормоналните ви нива.

10 възможни причини за косопад

Мазните храни

Като цяло говорим за тези видове храни от тази категория, които спадат към т. нар. „junk food“ и най-вече, такива в чийто състав изобилстват наситени мазнини. Не забравяйте, че те се влагат и в продукти от хранителната промишленост и най-вече в колбаси, допълнително обработени меса, кашкавали и сирена, както и сметана. Калориите, които идват от тях се изгарят много трудно от организма и най-вероятно килограмите, които натрупате от тях ще останат с вас за много дълго време. Затова помислете добре, преди да консумирате такива храни, особено ако искате да запазите красотата и формата си.

Домашни трикове за прочистване на дебелото черво

Стресът

Стресът е навсякъде около нас и едва ли можем да намерим съвременен човек, който да не е подложен на него. Кои са неговите симптоми? Внезапни нервни изблици, нестабилни емоционални състояния, които се редуват с епизоди на гняв и тъга – това са само част от тях. Със сигурност, прекомерните нива на стрес ще направят организма ви по-слаб и податлив на различни състояния - алергии, дерматит, розацея и др. Разбира се, всички тези негативни влияния ще имат и своето външно изражение – влошено състояние на кожата, косата, ноктите. Ето защо, опитайте се да практикувате дейности, които да ви карат да се чувствате добре – медитация, плуване, разходки в планината, срещи с приятели и др. Не забравяйте, че едно от най-важните условия, за да изглеждате добре е да се чувствате така.

7 смутита за плосък корем

Коментирай
Здраве и красота