Здраве и красота

10 неща, които да направите още днес за положителна енергия в дома

Почистете огледалата в дома си

13.10.2023г. / 11 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек иска да е зареден с повече добра енергия, включително да усеща позитивност и в своя дом. Тази положителна енергия обаче невинаги е лесно да се усети, особено ако домът ни е задръстен от вещи, които не употребяваме или пък е мръсен и неподреден. Ето няколко неща, които можете да направите още днес, за да почувствате по-силна позитивна енергия вкъщи:

1. Изхвърлете поне 10 предмета, които отдавна не използвате: стари дрехи, скъсано бельо или чаршафи, неудобни обувки, стари бележки и квитанции, разписки, играчки, с които децата вече не си играят.

2. Изхвърлете изсъхнали растения, ако имате такива. Колкото и да ви е жал, ако не можете да ги спасите, по-добре ги изхвърлете. Това ще се отрази положително на енергията в дома ви.

Растения, които пречистват въздуха у дома

3. Изхвърлете стари и счупени гримове. Ако пазите в скрина стари гримове с изтекъл срок на годност, изхвърлете ги още днес. Не само задръстват шкафа ви и пречат на потока енергия, но и могат да ви причинят алергични реакции, ако решите да ги използвате върху лицето си.

4. Почистете огледалата в дома си. Огледалата заемат съществена част от философията на фъншуй. Те са елемент, който може да ви помогне да подобрите енергията в дома си, но може и да я влоши, ако ги използвате неправилно. От голямо значение е огледалата да са добре почистени, без петна и прах. Повече за подредбата на огледала в дома според фъншуй можете да прочетете тук.

Какво никога да не почиствате със сода?

5. Проветрете добре. Ако сутринта не ви е останало време да проветрите хубаво помещенията, щом се приберете от работа, постарайте се да отворите за поне 10 минути, за да се проветри домът ви.

6. Подредете бюрото и скрина си. Тези повърхности, които ползвате най-често е добре и да бъдат подреждани редовно. Това ще ви кара да се чувствате по-добре и по-организирани.

5 камъка за защита от негативни хора и емоции

7. Сложете снимки или картини, които ви носят радост и приятни спомени. Ако имате поставени из дома снимки или илюстрации, които ви напомнят негативни емоции, неприятни преживявания, болезнени спомени, приберете ги в някой шкаф и ги заменете със снимки, които ви носят щастие. Всеки път, когато минавате покрай тях, ги поглеждайте и се усмихвайте.

8. Не дръжте боклука на входа на дома си. Ако се налага понякога да го сложите там, докато дойде време да излезете и да го изхвърлите, постарайте се да не стои прекалено дълго, за да не блокира потока от енергия.

9. Не използвайте стари и счупени съдове. При първа възможност ги заменете със здрави чинии и чаши, дори и да са по-евтини, важното е да са здрави.

10 правила за повече щастие вкъщи

10. Медитирайте за поне 10 минути.

Не е задължително да следвате някаква практика за медитация, ако не искате. Важното е да се отпуснете в удобна поза, да затворите очи, да се концентрирате върху дишането си – най-добре то да е коремно. Мислете само за дишането си, опитвайки се да изчистите всякакви други мисли за ежедневието, предстоящите задачи и т. н. Насочете мислите си само върху дишането и тялото си. Пуснете си, ако имате нужда, релаксираща музика. След 10 минути ще се почувствате много по-спокойни и заредени с положителна енергия.

Коментирай