Здраве и красота

Хитри трикове против двойна брадичка

Как да се отървете от двойната гуша

19.05.2023г. / 14 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Двойната брадичка е неприятен дефект, който никой не иска да вижда по лицето си. За съжаление тлъстините се натрупват на всевъзможни места, включително и там. Но добрата новина е, че можете лесно да се отървете от двойната брадичка, стига да знаете как.

Как да премахнете двойната брадичка

Ще ви запознаем с някои полезни хитри трикове против двойна брадичка, с които да подобрите визията на лицето си и да повишите самочувствието си.

Дъвчене на дъвка

Дъвченето на дъвка стимулира стягането на мускулатурата на челюстта и шията. Това помага да намалите мазнините в тази зона и допринася за стягане на двойната брадичка. Дъвченето на дъвка стимулира и отделянето на храносмилателни сокове, което ускорява метаболизма и изгарянето на мазнини.

Маска с глицерин

Глицеринът има стягащ ефект. Правете си маски за стягане на брадичката с негова помощ. Смесете една супена лъжица чист глицерин с половин супена лъжица английска сол. Добавете няколко капки етерично масло от мента и разбъркайте.

Нанесете маската върху чиста и суха кожа. Оставете да действа 15-20 минути. Изплакнете с хладка вода. Правете тази маска 3-4 пъти седмично.

Маска с белтък

Подобно на глицерина, белтъкът също има стягащ ефект. Той помага да намалите двойната брадичка и да стегнете кожата в тази деликатна зона. Разбийте един белтък с малко прясно мляко. Добавете 1-2 супени лъжици пресен лимонов сок и 4-5 капки ментово масло.

За какво подсказват бръчките по лицето ви?

Нанесете маската върху чиста и подсушена кожа. Нека остане върху кожата 15-20 минути или докато засъхне. Изплакнете с хладка вода. Правете маската 3-4 пъти седмично.

Правете стягащи упражнения

Тренировките са важни за стягане на всяка част от тялото, включително и брадичката. Мускулите около челюстта и по шията са уязвими, тъй като често забравяме да ги тренираме. Затова се наблюдава отпускане в тази зона и предразположеност към трупане на мазнини.

Свързани статии

За да намалите двойната брадичка, правете стягащи упражнения. Придържайте брадичката си с ръка, като леко упражнявате натиск, съпротивлявайки главата в противоположна посока. Навеждайте напред леко, като бутате с ръка.

По този начин стягате мускулите на шията и под брадичката, което стимулира намаляването на мазнините в тази зона.

Стягащи маски за кожа, склонна към омазняване

Друго полезно упражнение е да изплезите език възможно най-далече от устните. Задръжте така за 10 секунди. Направете 10 повторения. Правете тези упражнения по няколко пъти на ден, когато се сетите за най-добър ефект.

Пийте много вода

Течностите помагат за редукция и извеждане на мазнините от тялото. Можете да наблегнете и на плодовете, съдържащи повече вода, като диня, пъпеш, които хидратират и имат диуретичен ефект.

Коментирай