Здраве и красота

За какво подсказват бръчките по лицето ви?

Обърнете внимание на здравето си

21.08.2018г. / 11 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че бръчките в областта на брадичката подсказват за негативно мислене, проблеми с теглото и щитовидната жлеза? Въпреки че бръчките са част от процеса на стареене, нашите навици, свързани с грижа за кожата, начин на хранене, консумация на алкохол и т.н., могат да ускорят процеса на тяхната поява.

За какво подсказват едни от най-често срещаните бръчки по лицето, вижте в следващите редове. 

1. Хоризонтални бръчки на челото

Тези бръчки често биват наричани „тревожни“. Помислете дали стресът е всекидневие за вас. Опитайте се по-често да се отдавате на занимания, които да ви разтоварят от ежедневното напрежение. Тази област на лицето е свързана и със стомаха. Обърнете внимание и на начина си на хранене. Консумирате ли твърде много захар, вредни мазнини, а може би дори не пиете и достатъчно вода. 

2. Бръчки между веждите

Наричат ги „бръчки на гнева“, което подсказва, че трябва по-малко да изпитвате гняв и когато сте под въздействието на емоции, по-малко да правите мимики в тази част на лицето.

От друга страна, бръчките между веждите подсказват, че трябва да обърнете внимание на здравето на черния дроб и панкреаса. Добавете към менюто си повече зелени зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Намалете консумацията на кафе, пикантни храни и сол, захар и сладкиши. 

Куркума и чесън за детокс на черния дроб

3. Бръчки в ъгълчетата на очите (пачи крак)

Те се срещат при всеки, който се смее често. Когато са едва забележими, това е съвсем нормално, но ако са по-дълбоки, може да подсказват за проблеми със зрението. Бръчките „пачи крак“ са свързани и с някои органи, като стомах, бъбреци и черния дроб. Обърнете внимание на храненето и спортувайте повече. Не на последно място, прилагайте крем за околоочен контур. 

Как да премахнете двойната брадичка

4. Бръчки под очите

Събуждаме се с тях всяка сутрин, особено когато сме недоспали. Но, ако вашите са трайни бръчки, опитайте се да консумирате повече свежи плодове, зеленчуци, да пиете достатъчно течности през деня. Бръчките под очите могат да подсказват за проблеми с бъбреците и циркулацията на кръвта. За да подобрите кръвообращението, се отдайте на масажи, спортни активности, йога. 

Свързани статии

5. Назолабиални бръчки или бръчки на смеха

Срещат се при позитивните личности, които постоянно се усмихват или смеят. Тъй като смехът е здраве, обичайте тези бръчки. От друга страна, ако не сте от най-усмихнатите, но бръчките са налице, това може да подсказва, че панкреасът ви се нуждае от повече внимание, както и нервната система и дебелото черво. Добавете към менюто си повече боровинки, череши, грозде, чесън, спанак, храни богати на фибри и витамин D. Не на последно място спортувайте достатъчно и пийте повече течности. 

6. Бръчки над горната устна

Тези бръчки по-често се срещат при пушачите, но тази зона е свързана и с далака. Консумирайте повече моркови и риба. Ако не сте пушач, но вече сте забелязали първи бръчки над горната си устна, опитайте да не консумирате много горещи напитки и не пийте със сламка. 

Коментирай
Здраве и красота