Здраве и красота

Кои са най-необходимите неща за лятната ви почивка?

Не забравяйте грижата за косата

08.06.2023г. / 11 09ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако ви предстои пътуване, със сигурност в главата си имате нещо като малък списък, който става все по-голям, колкото повече наближава датата, от която започва вашата ваканция. А колко пъти сте установявали, че по време на почивката са ви необходими понякога дори по-малко от половината неща, които предварително сте взели? Ето защо в следващите редове ви предлагаме някои от най-необходимите неща, които ще ви трябват за лятната ви ваканция. Ето ги и тях:

Бутилка за вода за многократна употреба

Със сигурност това е много по-добър вариант както от финансова, така и от екологична гледна точка. Можете да вземете дори няколко – за цялото семейство. Така ще си спестите постоянното купуване на вода и изхвърлянето на десетки пластмасови бутилки.

Повече от един бански

Разбира се, че един е достатъчен, но никога не знаете дали няма да ви се наложи да използвате резервен. Помислете за някой модел в по-тъмен цвят или с по-висока талия, ако времето на почивката ви ще съвпадне с месечния ви цикъл. Ако през този период не обичате да носите дори бански, можете да си вземете шорти за плуване, панталонки за сърф или други водни спортове.

Модели бански за лято 2023

Сух шампоан

Понякога колкото и да пазите косата си, когато сте на почивка, се налага да я миете по-често. Това може да я изсуши прекалено и след това да се окажете с цъфнали и сухи краища. Ето защо вземете със себе си сух шампоан. Той ще придаде на косата ви приятен аромат и с негова помощ ще успеете да пропуснете досадното ежедневно миене.

4 дестинации в Европа, които са подходящи за семейства с деца

Мокри кърпи и дезинфектант

Дори да не пътувате с децата си, мокрите кърпички могат да са ви от полза докато пътувате, както и докато сте на ваканция. С тях ще можете да забършете масата на плажа, да попиете разлято питие или пък просто да се освежите. Дезинфектантът ще ви свърши работа ако сте на място, където нямате достъп до течаща вода.

7 места, които да не пропускате да нанесете слънцезащита

Капки за очи

Ако очите ви често пъти се зачервяват и са чувствителни, вземете със себе си капки за очи. Сухият въздух и по-високите температури в хотелските стаи могат да повлияят по негативен начин на очите ви и да засилят неприятните усещания.

Топли дрехи

Дори да отивате на топло място, винаги носете със себе си връхни дрехи – тънко яке, пуловер или дебел суитшърт. Времето около морския бряг понякога може да ви изненада, да се смени рязко и дори да се образуват бури със силни ветрове. А пък и трябва да имате топла дреха, която да облечете, ако обичате да се разхождате късно вечер по плажа.

Нещо за четене

Ако сте от хората, които не намират време за четене, намалете времето в социалните мрежи и наистина си починете с интересно четиво. Така ще можете да се откъснете от актуалното видео съдържание и да се потопите в невероятния свят на книгите.

Щипки за хавлии

Свързани статии

Ако обичате да се излежавате на шезлонг, със сигурност мразите да оправяте постоянно хавлията си. Срещу неголяма сума пари можете да си вземете практични щипки, които да държат любимата ви кърпа на мястото ѝ.

Дрехи за сън

Където и да тръгвате, не забравяйте да вземете със себе си любимата нощница или пижама. Така ще си спестите чуденето с какво да спите всяка вечер. Пък и ако сте с приятели, едва ли бихте искали някой случайно да ви види голи или по бельо.

Грижа за косата

Със сигурност ви пожелаваме да не забравите слънцезащитата си преди ваканцията, но ви съветваме да вземете и специална грижа за косата си. На пазара съществуват продукти с UV защита, които ще я предпазят от прекомерното изсушаване и неблагоприятното влияние на слънцето и солената вода.

Коментирай