Здраве и красота

7 летни грим тренда, които да пробвате

Нанасяйте грим продуктите в обратен ред

23.06.2023г. / 10 13ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно за повечето от вас гримирането се е превърнало в нещо като рутина. Едва ли сте склонни да го променяте през по-голяма част от времето. Това лято обаче ви насърчаваме да опитате нещо ново. В следващите редове ви предлагаме няколко грим тренда, които да опитате. Ето ги и тях:

„Облачна кожа“ или т. нар. „Cloud skin“

Тази тенденция ни подканва да използваме макиаж, който е с лек матов завършек, но същевременно е ефирен и позволява на кожата да диша. За предпочитане е да подберете продукти, които са устойчиви на влага. Това ще гарантира, че те ще издържат на летните жеги. За да създадете лек блясък на кожата, можете да комбинирате с матиращ праймър.

Трябва ли да бръснем лицето си? "За" и "против"

Огромни мигли

За да постигнете този ефект, можете да използвате спирала, която е комбинирана – за обем и дължина. Ако искате още по-драматичен поглед, нанесете няколко пъти. Целта е миглите да изглеждат пухкави и плътни. Този тренд е за всички дами, които нямат нищо против да бъдат „лоши момичета“.

5 грешки в грима, които ви състаряват

Металически сенки

Вероятно, когато чуете за металически отблясъци, си представяте сив цвят с много блясък. Това лято обаче вместо този универсален цвят, ви предлагаме да пробвате нещо по-смело и закачливо, като например оранжево или пък синьо. Ако планирате да посетите поне няколко музикални фестивала това лято, не се страхувайте да комбинирате смели сенки с няколко слоя спирала. Със сигурност няма да останете незабелязани в тълпата.

Устни от ‘90-те


Изглежда ерата на ‘90-те това лято ще властва дори и при грима. Ако сте експериментирали с макиажа по онова време, вероятно си спомняте „нелепите“ цветови комбинации, една от които включваше много тъмен молив на устните. Според топгримьори обаче, този тренд ще е на мода през това лято, като някои от тях споделят, че за да го постигнат, използват молив за очи в черно или кафяво.

Как да направим устните видимо по-големи?

Блясък

Според Бек Моргън, гримьор на Армани: „Напълно окей е лицето ви да блести през лятото. Много хора се опитват да контролират влажността и блясъка на кожата през този сезон, но според мен изглежда естествено.“ Можете да се заиграете с фон дьо тен, който съдържа бляскави частици, кремообразен руж, течни сенки или пък сатенени устни. Те ще изглеждат страхотно през летните жеги, както през деня, така и през нощта. Ако пък не обичате да използвате фон дьо тен през лятото, можете да го замените с пудра с блестящи частици.

Златист тен

Ако не искате да придобиете златист загар по естествен начин, можете да симулирате такъв чрез подходящи грим продукти. Използвайте бронзираща пудра, руж или пък дори крем. Така ще се сдобиете с приятен тен на кожата, без да я увреждате.

5 трика за подобряване на текстурата на кожата

В обратен ред

Този тренд идва от гримьора Мери Филипс. Тя го използва при звездните си клиенти, сред които Хейли Бийбър и Кендъл Дженър. Неговата същност се състои в това, че първо се поставят контуриращият стик (или какъвто продукт сте избрали), ружът и бронзиращата пудра и чак след това фон дьо тенът. По този начин контурът и линиите са по-меки и лицето изглежда по-естествено. „Всички харесват този ефект“, споделя Филипс.

7 трика за прикриване на бръчките

 

Коментирай