Здраве и красота

5 грешки в грима, които ви състаряват

Забравете за черния молив за очи

26.01.2023г. / 10 32ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

В днешно време естетичните и козметични процедури са все по-популярни. Едва ли има жена, която да не се е възползвала от тях или ако не тя самата, то със сигурност има нейна позната или приятелка, която го прави. Но все пак, не бива да забравяме, че има един верен съюзник на женската красота и това е добрият грим. Неговото правилно нанасяне може да ни освежи и дори да ни помогне да изглеждаме няколко години по-млади. И обратното – ако бъркаме с подбора на козметика, можем ненужно да се състарим. Кои са грешките в грима, които може би ви състаряват? Ето някои от тях:

Нанасяте прекалено много коректор

Ако следите гримьори в социалните мрежи, ще видите колко много коректор нанасят те. Този маниер обаче е приложим само за фотосесии или телевизионни изяви.

Ако прекалите с коректора в ежедневието, рискувате очите ви да натежат и да подчертаете фините бръчици. Правейки мимики и усмихвайки се, вие извършвате много неволни движения, които могат да причинят събирането на коректора в определени зони. В резултат, областта около очите ще изглежда мазна, „тежка“, а коректорът ще се „напука“.

Нанесете по една точка с големината на грахово зърно в началото и края на окото и разнесете добре. Това количество е напълно достатъчно за вашия ежедневен грим.

Как да предпазите грима от преждевременно разваляне

Слагате прекалено голямо количество фиксираща пудра

Още един бюти тренд, който идва от социалните мрежи – т. нар. „baking“ – или използването на фиксираща пудра върху коректора. Това е онази странна бяла пудра, която инфлуенсърите нанасят след коректора. Този продукт е с по-лека структура и помага за по-добър завършек. Той абсорбира и поема излишната мазнина. Но прекаляването с него ще изсуши прекалено много фината кожа около очите и ще направи още по-видими бръчките. За да избегнете този ефект, нанесете съвсем малко количество и отнемете със средно голяма четка с потупващи движения.

7 ритуала, които ще накарат кожата ви да заблести

Контурирате

Да, прочетохте правилно. Тази тенденция е на мода от години, но когато говорим за нашето ежедневие, контурирането след определена възраст всъщност може да ви състари. Младостта се асоциира с по-закръглено и обло лице. Контурирането от друга страна дефинира прекалено много скулите, а нанасянето на продукт по продължение на скулите, почти до ъгълчетата на устните, със сигурност ще накара лицето ви да изглежда по-строго и ще ви състари.

Вместо това използвайте грим, който да „затопли“ лицето ви – например руж в по-светъл тон или бронзираща пудра, която да нанесете по бузите. Избягвайте прекалено тъмните цветове и не нанасяйте под линията на скулите. Така ще избегнете очертаването на скулите, което може да ги накара да изглеждат прекалено хлътнали.

Как да направите устните видимо по-големи

Подчертавате прекалено силно веждите

Безспорно, веждите създават рамка на лицето. Но прекалено силното им очертаване може да придаде на лицето ви строг и дори намръщен вид. За целта, избягвайте използването на молив за вежди. Вместо това, използвайте фиксиращ гел за вежди. С негова помощ „срешете“ веждите в посока нагоре. Така ще се сдобиете с мигновен лифтинг ефект на очите. Изчакайте няколко минути и след това нарисувайте фини косъмчета с молив с микрочетка. Той позволява да се рисуват както тънки, така и дебели линии, които имитират косми. С негова помощ ще постигнете микроблейдинг ефект.

Забравете за черния молив за очи

Свързани статии

Със сигурност можем да кажем, че това е нещо, което трябва да оставим в миналото. Навярно сте виждали вашите баби, лели или майки да го правят, но към днешна дата тази грим техника е абсолютно неприемлива. Ако искате да направите очите видимо по-големи, като за начало, изберете хубава комбинирана спирала за обем и дължина. Нанесете я със зигзагообразни движения, започвайки от началото на миглите.

Ако все пак искате да очертаете очите, използвайте тъмнокафяв молив. Нанесете го по горната линия на окото, като изтеглите съвсем леко след края. Нанесете много фина линия и отдолу, максимално близо до линията на миглите. Разнесете с четка или използвайте пръста си.

Коментирай