Здраве и красота

Ефикасни етерични масла против стрии

Заличават стриите и намаляват риска от поява на нови несъвършенства

28.07.2023г. / 15 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стриите са последното нещо, което една жена би искала да вижда по кожата си. И въпреки това те се появяват на най-различни места вследствие на най-различни причини. Най-често това е рязко напълняване, отслабване, бременност, а понякога е просто податливост на кожата.

Любимите 8 грижи срещу целулит и стрии

Без значение каква е причината за появата на стрии по кожата, важното е, че има начин да намалите видимостта им. С помощта на етеричните масла от природата можете не само да направите стриите по-малко забележими, но и да намалите риска от появата им и разпространението им.

Ето кои са най-ефикасните етерични масла против стрии.

Кокосово масло

Кокосовото масло има невероятни свойства в превенцията и заличаването на стриите. То е богато на мастни киселини, които проникват в кожата в дълбочина, хидратират я, подхранват я и стимулират омекотяването ѝ.

Нанасяйте богат слой кокосово масло всяка сутрин и вечер, за да намалите видимостта на стриите и да предотвратите появата на нови. Най-хубавото е, че кокосовото масло не оставя петна по дрехите, което го прави подходящо за ежедневна употреба вместо балсам или лосион за тяло.

Бадемово масло

Бадемовото масло е много полезно за кожата. То подхранва и хидратира, като намалява видимостта на появилите се вече стрии, както и намалява вероятността за поява на нови такива. В бадемовото масло се съдържа цианид, който се отразява изключително добре на кожата, правейки я мека, гладка и с по-стегнат вид.

6 етерични масла, ефикасни срещу стрии

Масло от нар

Етеричното масло от нар има много мощни противовъзпалителни свойства. То е богато на антиоксиданти, които изглаждат несъвършенствата и правят кожата по-здрава и еластична. Това намалява риска от поява на стрии, както и прикрива появилите се вече стрии.

Свързани статии

Арганово масло

Маслото от арган има прекрасни свойства против стрии. То стимулира еластичността на кожата, като намалява видимостта на стриите и предотвратява появата на нови. Подхранва и хидратира в дълбочина. Стимулира синтеза на колаген и еластин, които са едни от основните протеини, отговарящи за гладкостта на кожата и младия ѝ външен вид.

Масло от шипка

Маслото от шипка е много наситено с антиоксиданти. Те намаляват възпаленията в кожата, борят се със стареенето и появата на несъвършенства от всякакъв тип, включително стрии. Редовното нанасяне на масло от шипка може да намали видимостта на стриите и да помогне за предотвратяването на появата на нови.

Домашен крем против стрии

Коментирай