Здраве и красота

Ползите от рициновото масло за косата и кожата

За здраве, красота и младост

13.08.2023г. / 05 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Рициновото масло е едно от най-полезните за красотата. То притежава фантастични свойства в изглаждането на бръчките, уплътняването на косата, спирането на косопада, стимулирането на растежа и сгъстяването, омекотяването и дълбокото хидратиране на кожата.

Ефективни маски с кафе за красиви кожа и коса

Можете да включите рициновото масло в рутината си за красота и да се възползвате от всички тези качества, които притежава.

Как да използвате рициново масло против косопад и за здрава коса?

Рициновото масло е много богато на витамин Е. Той е мощен антиоксидант, имащ огромно значение за здравината на косъма и стимулирането на растежа на косата.

Освен него рициновото масло съдържа мастни киселини, проникващи дълбоко в кожата и имащи свойството да подхранват и заздравяват. Това намалява косопада и стимулира възстановяването на нормалния растеж на косата.

Нанасяйте рициново масло както в корените, така и по цялата дължина на косата като подхранващо средство. Това масло влияе на всяка част от косата, като подхранва в корените и подобрява структурата на косъма по дължината му.

Полезно е против накъсване, цъфтеж и сухи краища.

7 грижи с мед за коса, кожа и нокти

За да стимулирате растежа на косата, втривайте рициново масло директно в корените, като масажирате известно време. След това разнесете с пръсти по дължина на косъма. Оставете да подейства няколко часа или за през нощта. След това измийте и нанесете маска.

Как да използвате рициново масло за кожа?

Рициновото масло може да се прилага директно върху кожата. Не предизвиква дразнене и е изключително полезно. Подхранва в дълбочина, хидратира, внася ценни мастни киселини и антиоксиданти в дълбоките слоеве на кожата, като това намалява бръчките, фините линии, пигментацията, сухотата, потиска инфекциите.

Рициновото масло има антистареещи свойства и заради способността си да стимулира синтеза и усвояването на колаген в кожата. По тази причина е полезно не само против бръчки, но и против стрии. Може да се втрива както в кожата на лицето, така и по цялото тяло.

Ежедневни храни за красиви кожа, коса и нокти

Рициновото масло е прекрасно средство да хидратирате сухата кожа през зимата. Използвайте директно за масаж на цялото тяло преди лягане. Оставяйте да попие добре през нощта за гладка, мека и хидратирана кожа.

Коментирай