Здраве и красота

Балсам при напукани устни с бадемово и кокосово масло

Рецепта за домашен балсам за устни за дълбока хидратация и подхранване

26.09.2023г. / 11 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Напуканите устни са проблем, който може да се появи през всеки сезон. Суровите и студени условия през зимата със сигурност причиняват напукване на устните. Но през лятото слънчевите лъчи и сухото горещо време също може да окаже подобно влияние върху нежната им кожа. През преходните сезони кожата на устните също е уязвима.

7 домашни лека за сухи и напукани устни

Ето защо целогодишно ви трябва специален много ефикасен балсам за устни, който да коригира нивото на хидратация, да подхранва в дълбочина и да омекотява нежната кожа на устните.

Можете да си направите домашен балсам с помощта на изцяло натурални съставки, които доказано имат положителен ефект върху кожата на устните и не предизвикват сухота и постоянна нужда да мажете допълнително, какъвто негативен ефект имат готовите балсами. Те съдържат и вредни съставки, които причиняват щети върху кожата.

Съставки на домашния балсам при напукани устни:

  • 2 супени лъжици бадемово масло;
  • 1 супена лъжица кокосово масло;
  • 1 супена лъжица пчелен восък;
  • Няколко капки етерично масло от лавандула или мента.

Сухите и напукани устни подсказват за редица здравословни проблеми

Свързани статии

Поставете съставките без етеричното масло в стъклено бурканче. Сложете го в тенджера на водна баня и разтопете с постоянно разбъркване на тих огън за няколко минути. След като съставките се разтопят и смесят напълно, свалете от котлона.

След като сместа изстине леко, добавете етеричното масло и отново разбъркайте. Оставете сместа да изстине напълно. Нанасяйте върху устните с пръсти или с помощта на апликатор.

Натурално облекчаване за напукани устни през есента

Коментирай