Здраве и красота

7 фейс йога техники, които подмладяват лицето

Стегнете областта около очите и челюстта

05.10.2023г. / 08 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

В ерата на пластичната хирургия все повече дами прибягват до услугите на козметичните клиники. В стремежа си да запазим младостта и красотата си, ние сме склонни да се подложим на всякакви процедури – някои от които с неясен успех. Но дали това е единственият начин? Разбира се, че не. Ако желаете да подмладите лицето си съвсем естествено, можете да опитате няколко лесни упражнения по фейс йога. Напоследък този безвреден метод доби особена популярност и не липсват стотици видеа в социалните мрежи, в които инфлуенсъри споделят как точно да изпълните „упражненията“. В следващите редове подбрахме няколко движения, с които ще можете да освежите и подмладите лицето си. Ето ги и тях:

Повдигане на горната част на лицето (бузите)

Това упражнение е един много лесен начин да поддържате горната част на лицето си стегната. Как да го изпълните? Като за начало – докоснете устните си, сякаш се опитвате да целунете някого. В същото време се опитайте да дръпнете бузите си към очите. След това бавно повдигнете ъгълчетата на устните си, като се усмихнете и задръжте тази поза за около 10 секунди. Това не само ще ви помогне да раздвижите мускулите си, но и ще подобри настроението ви. Не забравяйте, че усмивката е едно от най-добрите упражнения за лице.

Фейсформинг - гимнастика, която подмладява лицето

Повдигане на вежди

Деликатната зона около очите също трябва да се укрепи и това упражнение е перфектно за тази цел. За да го изпълните, повдигнете веждите си възможно най-високо и задръжте в тази позиция за около пет секунди и след това отпуснете лицето си. Това движение ще ви помогне да стегнете тази област. Повторете го поне 10 пъти за най-добри резултати.

6 неща, които издават възрастта ви

Оформяне на челюстта

Това упражнение ще ви помогне да тонизирате линията на челюстта. За да го направите, поставете палците си точно под брадичката, като двата палеца леко докосват центъра на челюстта. След това леко натиснете брадичката си надолу и упражнете лек натиск. В това време се опитайте да върнете челюстта в изходна позиция (нагоре). След като почувствате това съпротивление, постепенно плъзнете палците си нагоре към линията на челюстта до ушите. Повторете това 10 пъти.

Как да редуцирате мазнините по лицето си

Стегнете долния клепач

Това упражнение ще ви помогне да тонизирате мускулите на горните и долните клепачи, тъй като повишава кръвообращението, озарява кожата и намалява подпухналостта под очите. За да го изпълните, поставете средните си пръсти върху вътрешния ъгъл на очите си, а показалците – върху външния. След това изпълнете движение, сякаш се опитвате да примижите с долните си клепачи. Усетете как мускулите под пръстите ви се стягат. Повторете десет пъти, като държите горните клепачи отворени. Изпълнявайте в продължителност на 1 минута.

Освежете цялото лице

Ако ви е възможно, опитайте се да направите това упражнение част от дневната си рутина. Започвайки от челото, ритмично потупвайте кожата си по цялото лице към челюстта. Така ще можете да разтегнете и укрепите лицевите мускули. Изпълнявайте в продължение на 2 минути.

Подмладяване на челото

Тази техника на йога за лице е специално разработена, за да подмлади областта на челото. Как да я изпълните правилно? Поставете показалеца си под линията на косата, а палеца над веждите. Внимателно отдалечете показалеца и палеца един от друг, изглаждайки бръчките на челото. Опитайте се докато правите това, кожата на челото да остане гладка. Повторете четири пъти. На петия път задръжте за пет секунди.

Освежете кожата на врата

Гледайки право напред, поставете върховете на пръстите си върху горната част на врата си и леко погладете кожата надолу, накланяйки главата си назад. Върнете главата си обратно и повторете още два пъти. След това изпънете долната си устна, доколкото е възможно, поставете пръстите си върху ключиците и насочете брадичката си нагоре, като дръпнете ъглите на устата си надолу. Задръжте, докато направите четири дълбоки вдишвания.

Коментирай