Здраве и красота

Чудните ползи за кожата от маслото от чаено дърво

Защо е важно да го използвате в рутината за красота

15.11.2023г. / 16 30ч.
Илияна Николова
Чудните ползи за кожата от маслото от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е едно от най-полезните етерични масла за кожата. То притежава фантастични качества благодарение на противовъзпалителните си вещества.

Това масло има силата да потиска възпаленията, да облекчава оплаквания при акне, но и същевременно да влияе върху стареещите процеси в кожата, като ги забавя. 

С помощта на маслото от чаено дърво можете да подобрите значително състоянието на кожата, да я стегнете, подмладите и да забавите стареещите процеси в нея. 

Вижте защо маслото от чаено дърво е толкова полезно за кожата и какви са неговите чудни ефекти. 

Омекотява кожата на ръцете и лицето 

Маслото от чаено дърво има прекрасно въздействие върху кожата, като я омекотява и хидратира в дълбочина. То е подходящо както за лице, така и за всяка друга част от тялото, включително загрубяла кожа на краката и около ноктите. Прилагайте редовно както през зимата, така и през лятото. 

Потиска възпалението при акне 

Противовъзпалителните свойства на маслото от чаено дърво го правят прекрасен помощник в борбата с акнето. Редовната употреба на масло от чаено дърво почиства в дълбочина, стяга порите, потиска секрецията на мастните жлези, намалява риска от запушване на кожата и образуване на пъпки. 

С негова помощ премахвате грима успешно 

Ако искате да почиствате лицето от грим, без да използвате пресушаващи продукти, маслото от чаено дърво е вашият избор.

Разредете няколко капки масло от чаено дърво с няколко супени лъжици рапично масло или масло от гроздови семки. С получената смес премахнете грима с помощта на памучен тампон. 

Свързани статии

Полезно при атопична кожа и екзема 

Раздразнението, зачервяването и лющенето при атопична кожа и екзема може да е наистина трудно за овладяване. Ефектът на чаеното дърво обаче може да повлияе положително и при тези състояния.

Тъй като омекотява и хидратира в дълбочина, то може да помогне за облекчаване на тези кожни проблеми. 

Способността на маслото от чаено дърво да прониква в голяма дълбочина спомага за намаляване на лющенето, усещането за опъване, зачервяването и раздразнението при екзема и атопична кожа.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Христо ( преди 5 месеца )
Съгласен съм че е прекрасен продукт. Но също така важно е когато се закупува продукта да е качествен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време