Здраве и красота

Супер ефикасна маска с мед, лук и лимон против косопад

Активира растежа на косата и я прави здрава

27.07.2023г. / 07 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косопадът е един от най-големите кошмари, с които никоя жена не иска да се сблъсква. Падането на косата е плашещо, а възстановяването ѝ отнема много време. Причините за косопад могат да са много и различни – от лошо и неправилно хранене, драстични диети бедни на протеини и мазнини до здравословни проблеми и хормонални смущения.

Маслото от мащерка спира косопада и ускорява растежа на косата

Каквато и да е причината, има някои природни средства, които имат изключителен ефект в спирането на косопада и стимулирането на нов растеж. Това са медът и лукът.

Медът и лукът притежават фантастични качества, дължащи се на богатото наличие на хранителни елементи, витамини, минерали, противовъзпалителни и антибактериални вещества в състава им.

За да спрете косопада и да стимулирате растежа на косата, така че тя отново да бъде здрава, жизнена и бляскава, направете си маска с мед и лук против падане на косата.

Какво ви трябва:

  • 1 глава лук;
  • 2-3 супени лъжици мед;
  • Сокът от 1 лимон;
  • 5 капки арганово масло.

Обелете лука и го смелете с пасатор или в блендер. Прехвърлете го в купа. Към него добавете останалите съставки и разбъркайте много добре до получаване на гладка каша.

Каква е връзката между косопада и диабета

Нанесете маската върху влажна, но не много мокра коса. Увийте с кърпа. Оставете да подейства за поне 3 часа. След това измийте и нанесете подхранващ балсам или маска.

Правете маската три пъти седмично за най-добри резултати. Лукът притежава антибактериални и противогъбични свойства, които в допълнение помагат и при пърхот.

Медът е натурален антибиотик и антисептик, който има едновременно подхранващи, успокояващи и хидратиращи свойства. Този богат коктейл от хранителни вещества подхранва фоликулите и стимулира растежа на нови косми.

Има и друг вариант, който е също толкова ефикасен. Изстискайте сока от няколко глави лук с помощта на сокоизстисквачка, ако имате такъв уред. С капкомер нанесете сока в основата на косата, така че да проникне в корените. Оставете да действа през цялата нощ.

Каква е връзката между отслабването и косопада?

Концентрираният сок от лук има невероятни стимулиращи свойства за растежа на косата и спирането на косопада. Можете да втривате и скилидки чесън в корените. Той също съдържа алицин – едно от активните вещества, намиращо се във всички представители на зеленчуците от семейството на лука.

Коментирай