Здраве и красота

Маска с витамин С и алое против петна по кожата

Как да премахнете пигментацията с натурални съставки

17.08.2023г. / 07 45ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пигментацията по кожата може да понижи самочувствието ви. Петната по кожата са нежелани, особено през лятото, когато слънцето може да ги причини много лесно и бързо.

5 начина да използвате содата при пигментни петна

Как да се справите с хиперпигментацията по кожата и как да премахнете петната по нея, така че да възвърнете равномерния ѝ тен?

С помощта на витамин С, който е един от най-мощните антиоксиданти, стимулиращи регенерацията на клетките.

Витамин С има свойството да изсветлява и прояснява тена, да ускорява обмена на кожните клетки, което подобрява вида, текстурата, тена на кожата, като го изглажда и изравнява.

Ето защо витамин С е толкова полезен срещу пигментни петна. Можете да го използвате като основна съставка на ефикасна избелваща маска, която изравнява тена и премахва тъмните петна по кожата.

Какво ви трябва?

  • 1 голяма ампула витамин С;
  • 1 чаена лъжица мед;
  • 1 чаена лъжица гел от алое вера;
  • 1/8 чаена лъжица розова вода;
  • 2-3 капки масло от сандалово дърво.

Витамини при хиперпигментация на кожата

Разбъркайте всички съставки в малка купичка, докато се смесят напълно и се получи гладка хомогенна смес. Нанесете с кръгови движения, като масажирате в продължение на няколко минути. Не нанасяйте в зоната около очите, за да не предизвикате раздразнения и реакции.

Оставете маската да действа 20 до 30 минути. Изплакнете с хладка вода. Не се притеснявайте, ако се получи леко зачервяване.

То е нормално и се случва заради ефектите на витамин С, който е концентриран антиоксидант и съдържа киселини в състава си. Този ефект трябва да отшуми след 1 час.

Правете маската два пъти седмично, не по-често. След няколко процедури ще забележите как пигментните петна започват да се заличават. Задължително използвайте слънцезащитен крем след прилагане на маската.

Премахнете хиперпигментацията лесно у дома

Не е препоръчително да прилагате маската през лятото, когато слънцето грее най-силно и се излагате на обилна светлина.

Коментирай