Мода

8 трика да прикриете широкия ханш

Избягвайте да носите панталони с дължина до глезена 

14.11.2023г. / 12 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Въпреки че не можем да оспорим влиянието на Ким Кардашян, която направи така, че сочното дупе да не бъде смятано за недостатък, все още повечето дами се срамуват да излагат на показ средната част на тялото си. Всъщност, прикривайки по-големия ханш (например с дълги блузи), вие може би допускате грешка, тъй като така акцентирате точно на тази област.

Има ли начин да прикриете ханша, балансирайки силуета? Ето няколко идеи как да направите това:

Комбинирайте ярка блуза с тъмен панталон 

Без значение от числото, което показва кантарът, не се страхувайте да носите цветни дрехи! Прегледайте обстойно гардероба си за ярки, цветни или шарени горни облекла – било то ризи, блузи, сака, пуловери и т. н. Колкото по-привличаща вниманието е горната част на тялото ви, толкова по-добре. Така ще отклоните погледа от долната част на тялото си и ще подчертаете горната. След това облечете тъмна пола или панталон, които ще ви помогнат горната част на тялото ви да бъде акцент в облеклото ви и визуално ще балансира пропорциите ви. Освен с цветовете, можете да експериментирате и с принтовете. Можете например да съчетаете блуза или риза с животински щампи с черен панталон. 

Свързани статии

Носете колан 

Коланът помага да привлечете вниманието на околните към талията си. Облечете любимия си топ или рокля. След това закопчайте и закрепете колана, за да подчертаете наистина талията си. Можете да използвате този трик за по-тънки или по-дебели блузони, пуловери, дори и връхни дрехи (като тренч или дори вълнено палто). За да избегнете създаването на допълнителен обем, за предпочитане е горната част да е с дължина някъде около бедрата. Прекалено дългите рокли или палта, могат да ви накарат да изглеждате по-груби. 

Носете високи обувки 

Когато кажем: „високи обувки“, сякаш говорим за отдавна отминал тренд. Истината е, че много дами предпочитат удобството и комфорта, но по-високите обувки ще ви придадат няколко допълнителни сантиметра, при това точно в долната част на тялото. Така ще балансирате силуета по-добре. Запомнете, че всякакъв тип обувки ще ви свършат работа – може да са с дебел ток, на платформи или с равни по-дебели подметки. 

Избягвайте панталоните с дължина до глезена 

За да прикриете по-големия обем в горната част на бедрата и ханша, за предпочитане е да изберете панталони, които не са плътно по крака ви. Вместо това изберете модели с широки крачоли, които падат право надолу. Съчетайте с по-високи обувки в тъмен цвят. Така естествено ще продължите линията на краката и ще ги накарате да изглеждат по-дълги. 

Носете точния размер 

Много дами допускат тази грешка – за да прикрият теглото си избират широки дрехи, които да не подчертават формите им. Но носенето на дрехи, които не са вашия размер, автоматично ще ви направи да изглеждате по-едри. Добрата кройка е от съществено значение за доброто прилягане на дрехата към тялото. 

Избягвайте панталони тип „skinny fit“

Прекалено тесните панталони или дънки ще правят бедрата ви да изглеждат по-широки, а краката – по-къси. Въпреки че тесните дънки са изключително популярни през последните години и са предпочитани от много жени, те прилепват към долната половина и подчертават всяка извивка на бедрата и краката. 

Носете оформящо бельо

Забележете, че става въпрос за „оформящо“, а не „стягащо“ бельо. Въпреки че много дами пренебрегват силата му, вие не допускайте тази грешка. Такъв тип бельо ще ви помогне да направите силуета по-стегнат и да прикриете доста успешно целулита, паласките и мазнинките по гърба. Това ще ви позволи да носите прилепнали рокли, блузи и панталони. 

Наслоявайте облеклата 

За да балансирате силуета, можете да носите повече от една блуза. Заложете на меки тъкани, за да получите „плаващ ефект“, така ще прикриете бедрата и по-широкия ханш. 

Коментирай