Здраве и красота

Възможни причини да не успявате да стопите корема

Защо коремните мазнини ви тормозят въпреки усилията да отслабнете

11.12.2023г. / 08 38ч.
Илияна Николова
Възможни причини да не успявате да стопите корема

Коремните мазнини са едни от най-упоритите в тялото. Те винаги остават последни за топене, дори когато сте успели да стопите всички останали тлъстини, които са ви притеснявали. Коремните мазнини, особено в долната част на корема и талията, са едни от най-трудните за премахване. 

В много случаи въпреки усилията ви и безбройните коремни преси, коремът ви не става плосък, както ви се иска. 

Какви са възможните причини да не успявате да стопите корема?

Задържате течности 

Ако храната ви е много богата на сол или захари, това е една солидна причина за задръжка на течности. Това прави отслабването и намаляването на мазнините по-трудно, особено в коремната област. Задръжката на течности забавя метаболизма и е основа за воден целулит. 

Можете да дренирате натурално излишната вода от тялото си, като включите повече джинджифил, канела, куркума, магданоз, краставици, целина, марули, босилек и кимион в храната си. Наблягайте на тях, защото те имат естествен дрениращ ефект. 

Пиете газирани напитки 

Газираните напитки не само подуват корема, но и са основа за трупане на мазнини. Те са сладки, като количеството захари в тях е огромно. В много случаи се равнява на няколко супени лъжици захар за една чаша газирана напитка. Представете си как това се отразява на талията ви, дори да се въздържате от всякакви други сладки храни. 

Свързани статии

Недостатъчен сън

Ако не спите колкото е необходимо, метаболизмът се забавя и трупането на мазнини се ускорява. Ако се опитвате да отслабнете, но страдате от безсъние или спите малко часове, имате нередовен сън, това може да затрудни намаляването на мазнините по корема. 

Сънят е от голямо значение за обмяната на веществата. Освен това, когато спите повече, имате по-малък диапазон от време, в който да се храните. Това също е от значение за контрола на приема на калории. 

Опитайте се да си изградите навици за здрав сън. Лягайте си по едно и също време. Не яжте тежки храни преди сън и не пийте алкохол. Избягвайте да пиете много вода, за да не се будите през нощта. 

Не правите подходящите упражнения 

Много хора мислят, че само с коремни преси ще успеят да постигнат плосък корем. Всъщност това не е съвсем вярно. Коремните преси са важно упражнение за стегнат корем, но далеч не са единственото. 

Старайте се да тренирате цялото си тяло. Правете упражнения, които натоварват мускулите на гърба, талията, страничните коремни мускули. Тренирайте цялото си тяло, за да може цялата мускулатура да е стегната и добре работеща. Това спомага за цялостната редукция на мазнини, което неминуемо се отразява и на корема. 

Коментирай