Здраве и красота

Есенна маска за натурално хидратиране на косата

Подхранване на косата през този сезон

05.12.2023г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Есенна маска за натурално хидратиране на косата

Косата има нужда от много добра хидратация през есента и зимата, когато атмосферните условия са сурови и вероятността косъмът да стане сух и увреден е голяма. Като към това допълните и всички ритуали за красота и оформяне на прическата, които правите ежедневно, това отслабва и дехидратира косата още повече. 

Боядисване, сушене със сешоар, използване на нагряващи уреди, продукти за коса – всичко това допълнително изтощава косата и я прави податлива на накъсване, начупване, цъфтеж и в крайна сметка отнема естествената влага от нея. 

Колкото по-добре хидратирана е косата, толкова по-малко е влиянето на есенните и зимни условия и ежедневната рутина върху нея. Ако се стараете редовно да поддържате косата хидратирана, тя ще се справя по-добре с тези предизвикателства. 

Свързани статии

Най-добрият начин да хидратирате косата е да я дарите с природни продукти. Естествените хидратиращи и овлажняващи съставки в тях коригират уврежданията в косъма, подобряват структурата му, връщат блясъка и правят косата жизнена. 

За да постигнете всичко това с косата си е добре да си правите маска за натурално хидратиране, която да прилагате няколко пъти седмично. 

Съставки:

  • 1 авокадо, добре узряло;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 2 супени лъжици зехтин;
  • ½ супена лъжица кисело мляко;
  • 1 щипка канела;
  • 1 супена лъжица кокосово масло, разтопено.

Смесете всички съставки до получаване на гладка хомогенна смес. Може да използвате и пасатор. Нанесете маската върху измита и влажна коса, която е предварително леко подсушена с кърпа, така че да не е прекалено мокра. 

Оставете маската да действа около 2 часа. След това измийте с много мек шампоан и нанесете подхранваща хидратираща маска без отмиване. 

Коментирай