Здраве и красота

Пилинги с кафе за лице и тяло, които може да действат и като маски

За красива и здрава кожа

05.01.2024г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кога бе последният път, в който ексфолирахте нежно кожата на лицето или тялото си? За да бъде кожата ни по-гладка, с равномерен тен, за да може да усвоява по-добре всекидневните козметични грижи, важно е редовно да прилагаме и подходящи пилинги. Един или два пъти месечно, като такива можем да закупим или да си приготвим в домашни условия лесно и бързо. 

Един от най-често срещаните пилинги за кожа, е този с кафе. Кафето има прекрасна текстура, която позволява лесно да бъдат премахнати мъртвите кожни клетки. Освен това, кофеинът доказано стяга кожата. 

Фино смляно кафе може да комбинираме с пасирани плодове като банан, тиква, авокадо. Да добавяме към него зехтин, капсула витамин Е, канела на прах. Възможностите са много. 

Вижте три лесни рецепти за пилинги за лице и тяло с кафе, с които да поддържате кожата си млада и красива. 

Пилинг с кафе и кисело мляко 

Киселото мляко помага за стягането на кожата, подобрява тена, но в същото време и подхранва кожата. За да си направите този пилинг, който по желание може да оставите след това да действа и като маска за лицето, комбинирайте:

  • 1 супена лъжица смляно кафе;
  • 2 супени лъжици гъсто кисело мляко.

Всичко се разбърква много добре. След това нанесете ексфолианта върху чиста и суха кожа с леки въртеливи движения. Избягвайте да масажирате околоочната зона, но може да нанесете като маска в областта на долния клепач. Кафето и млякото са чудесни съставки за намаляване на подпухването, снемат усещането за умора, стягат фината кожа в тази част на лицето. 

Масажирайте лицето около минута и оставете маската да действа 10 минути. След това изплакнете с хладка вода и нанесете подходяща козметика. 

Свързани статии

Пилинг с кафе и кокосов мляко

Пилингът с кокосово масло и кафе е прекрасна грижа за кожата, но кокосовото мляко  също е известно със своите подхранващи и разкрасяващи кожата свойства. За да си приготвите този ексфолиант, който също може да оставите да действа и като маска на лицето, комбинирайте:

  • 1 супена лъжица смляно кафе;
  • кокосово мляко от консерва, но от гъстата част. 

Количеството на кокосовото мляко трябва да е толкова, че да се получи по-гъста смес, която лесно да се нанася върху лицето с леки масажни движения. 
Масажирайте около 1 минута и оставете маската да действа 10 минути. Изплакнете с хладка вода и завършете с подходящ крем за лице. 

Свързани статии

Пилинг с кафе и мед

Противовъзпалителните свойства на меда успокояват кожата, но също така спомагат за нейното стягане, подхранване и озаряване. Ето защо, често в козметични грижи за кожата на лицето и тялото присъства и мед като съставка. 
В купичка комбинирайте:

  • 1 супена лъжица смляно кафе;
  • 1 супена лъжица мед.

Ако ще приготвяте пилинг за тялото, увеличете количеството на съставките. Отново нанесете с леки въртеливи движения върху чиста и суха кожа на лицето и по желание оставете да действа за около 10 минути. След изплакване може да нанесете подходяща козметика за лице. 

Коментирай
Здраве и красота