Здраве и красота

Маска за лице с ефект на ботокс

Гладката кожа е мечта за всяка жена

02.02.2024г. / 06 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Не е тайна, че с напредване на времето, търсим всякакви начини и достъпни средства да задържим красивия вид на кожата си. Стегната, гладка кожа, почти без несъвършенства – това си е мечта за всяка жена, прехвърлила 40-те.

Съвременните технологии и тенденции в дерматологията ни дават възможности да се подмладим, но това, разбира се, струва не малко и не всяка дама може да си позволи редовни процедури. В такъв случай стигаме до домашните маски и средства за поддържане на красивата кожа.

Днес ще ви споделим за една проста за изпълнение маска, която има силно стягащо свойство и може да се доближи до ефекта на ботокса, стига да се прилага редовно.

Важно уточнение: ако сте алергични към някои от съставките, направете си тест на кожата предварително, за да сте сигурни, че няма да се получи неприятна реакция. 

Какво ни трябва?

  • половин супена лъжица кокосово масло;
  • 1 белтък;
  • половин лъжица изцеден лимонов сок.

Как се прилага?

  • Смесвате трите съставки в една купа и бъркате до получаване на гладка смес.
  • Измивате лицето си хубаво, почиствате го, ако има грим. След това нанесете сместа, като използвате пръстите да масажирате лицето поне 2-3 минути с кръгови движения. Оставете маската за 20-30 минути, след което изплакнете с хладка вода.
  • Можете да прилагате маската 2-3 пъти седмично, за да постигнете по-добър ефект.

Свързани статии

Коментирай