Зелеви листа за подхранване на суха и нормална кожа

27.11.2008г. / 10 19ч.
Аз жената
Зелеви листа за подхранване на суха и нормална кожа

Ако следите тази рубрика вече сигурно сте се убедили, че от всички плодове и зеленчуци може да се направят полезни и приятни маски и лекове за какво ли не. И всяка практична домакиня си събира такъв род информация, защото никога не се знае кога ще й потрябва. Въпреки че в днешно време има всякакви мазила, лекарства и витамини е добре да знаем как природата може да ни помогне в домашна обстановка.

Нека тази седмица се спрем на полезните свойства на друг сезонен зеленчук, а именно прясното бяло зеле.

Почиствайки зелевите глави, за да ги сложим в бидона, е полезно да знаем, че зелевите листа помагат при почистването и заздравяването на раните.

Ако сме се порязали или детето е ожулило коляното си, вместо да тичаме до аптеката за лейкопласт, ако на нараненото място сложим чист зелев лист – това определено ще облекчи болката.

А пък зеле, смляно на ситно с месомелачка, може да се използва като маска за лице, която да почисти, овлажни и подхрани сухата и нормална кожа.

Маска от каша от прясно зеле се препоръчва и за лечение на розацея. Налага се върху проблемните области за около 20 минути, след което се изплаква с хладка вода.

* * *

Подмладяваща маска за лице с пресни чушки

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Евелина ( преди 11 години )
С зелеви листа се лекува и мастопатия - на гърдите се слага по един лист и се сменя сутрин и вечер. Така лечението продължава един месец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар