Козметика и грим

Козметика за офиса – сложете поне крем и червило

18.04.2012г. / 11 05ч.
Надежда Маринова
Козметика за офиса – сложете поне крем и червило

Без значение дали работите във фронт офис и се срещате с клиенти или прекарвате цял ден в затворено помещение с колегите, не се появявайте на работа без дневен крем и червило.

Напрегнатото всекидневие не позволява на жените винаги да изглеждаме перфектно. Но това не бива да ни служи за извинение и да идваме в офиса с неугледна коса и кожа. Ето каква козметика и грим можем да използваме и кое да съкратим.

1. Дневен крем
Дневен крем за лице – слагаме го всеки ден – на делник и празник, като го съобразяваме с типа кожа.

2. Червило
Червилото може да бъде съвсем бледо, в естествени цветове, други ще предпочетат малиново – важното е устните ни да са тонизирани. В краен случай – сложете само лек гланц. Важно е през деня да не забравяте да го нанасяте отново, когато се изтрие.

3. Прозрачна пудра и коректор под очите
През деня очите се изморяват и кожата ни посивява, затова от сутринта сложете лека пудра и коректор за тъмните кръгове под очите.

4. Освежаващ спрей за лице за мазна кожа
Особено през топлите пролетни и летни дни, мазната кожа има нужда от освежаване. В обедната почивка се погрижете за нея, като със салфетка я изчистите и напръскате със спрей.

5. Парфюмна вода или дезодорант
Не прекалявайте с ароматите на работа. За всеки ден ползвайте парфюмна вода или дезодорант и не забравяйте, че няма по-хубав парфюм от чистото тяло.

6. Крем за ръце
Работата в офиса, далече от кухненската мивка, е идеалното време да се погрижим за ръцете си. Вземете си подхранващ крем за ръце с билкови масла и го нанасяйте поне два пъти на ден. За целта си осигурете втора тубичка, която да държите в бюрото си.

В офиса можете да си спестите: сенките и молива за очи, спиралата, фон дьо тена и яркото червило.
Ако работите с клиенти, можете да гримирате леко очите си с натурални сенки и прозрачна спирала.

В случай, че след работа имате официална среща или сбирка с приятели, гримирайте се в края на работния ден, не е нужно 8 часа да стоите с блестящи сенки, с изкуствени мигли и рубинено червило.

Правилата са много важни и за омъжените жени, които държат на себе си. Още по-стриктни в спазването им трябва да са свободните дами – никога не се знае кога съдбата ще ви срещне с вашия мъж.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай