Нежна като цвете

Подмладяваща маска със семена от чиа

Вълшебни семена за млада кожа

17.10.2015г. / 07 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те са суперхрана и все по-често чуваме за тях. Семената от чиа! Добавяни към храната в продължение на векове. Днес те продължават да бъдат част от нашата здравословна диета, да ги добавяме към шейкове, смутита, салати, ястия, но са и част от козметиката.

Семената от чиа са богати на важни витамини, минерали, омега-3 мастни киселини и други хранителни вещества, от които се нуждае вашата кожа. Ето защо споделяме една рецепта за домашна маска за лице, в която има от ценните семена и която ще ви убеди в тяхната сила.

Свързани статии

В купичка сложете 1-2 супени лъжици семена от чиа и ги залейте с 2-3 супени лъжици вода. Оставете ги да престоят 30 минути, като от време на време ги разбърквайте. След като сместа добие гелообразна консистенция добавете супена лъжица мед, а ако кожата ви е суха може да добавите и чаена лъжичка зехтин.

Разбъркайте добре съставките и ги нанесете върху почистена кожа с леки масажни движения. След 10-15 минути изплакнете с вода. Правете тази маска два пъти седмично, за да бъде кожата ви гладка и стегната.

Коментирай