Reality/TV

Мартина Ганчева – красивото лице на телевизията

Мартина Ганчева има силен интерес и към фотографията, но я практикува като хоби

04.11.2016г. / 18 39ч.
Аз жената
Мартина Ганчева. Снимка: Bulgaria ON AIR

Мартина Ганчева. Снимка: Bulgaria ON AIR

Мартина Ганчева е част от Bulgaria ON AIR почти от самото начало на телевизията. Тя е водеща на централната емисия на Новините ON AIR от 18,30 часа. Мартина е изявен журналист с международен профил, магистър е по международни политически отношения и сигурност.

Има подчертан интерес към Румъния и това не е случайно – завършила е румънска филология, автор е на редица анализи за медии и е търсен коментатор в ТВ студия по темата. Миналата година преведе автобиографичната книга на президента на северната ни съседка Клаус Йоханис.

Мартина е автор на анализи по международни теми на новинарския сайт Dnes.bg. Когато не води новини, Мартина подготвя репортажи за своята рубрика с интервюта с чужденци – Off The Record. В нея намират място личности, които могат да разкажат вълнуващи, полезни и вдъхновяващи истории.

В последния месец Мартина разговаря със световноизвестния фотограф Ървин Олаф, с журналиста Кевин Сайтс, предавал от най-опасните точки в света, както и с кураторите на изложбата на Брайън Адамс в София Анке Дегенхарт и Мат Хъмфри. Признава, че мечтае да издаде книга като продължение на рубриката си.

Мартина Ганчева има силен интерес и към фотографията, но я практикува като хоби, особено под вода, по време на плуване. Обича да пътува, винаги с фотоапарат.

В свободното си време водещата се занимава с танци и различни видове спорт. Това е нейният начин да се грижи за здравето си, тъй като през годините се е сблъсквала с много предизвикателства.

В редките случаи, в които не е в ефир, на снимки за репортаж, пред компютъра или в залата за танци и спорт, Мартина се занимава с друго свое хоби – изработка на бижута, което ѝ помага да релаксира. Много обича и животните – в момента има котка, но със същата страст преди това се е грижела за... питбул.

Зрителите на Bulgaria ON AIR познават Мартина и като водеща на предаването „Днес“ преди то да промени съдържанието си изцяло към развлекателни и лайфстайл теми.

 

 

Коментирай