Меню

Хрупкаво пиле по мексикански

30 април 2015 | 11:41 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 бр пилешки гърди
2-3 супени лъжици олио
8 ленти тънко нарязан пушен бекон
1 скилидка чесън, млян
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка кимион
1 чаша доматен сос
1 чаша настърган кашкавал
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Отделно загрейте тиган на средна температура. Овкусете пилето с чесъна, солта, черния пипер и кимиона. Сложете го в сгорещената мазнина да се запържи.

Гответе, докато покафенее от всички страни или за около 10-15 минути. Свалете от огъня. Увийте пилешкото с бекона и го поставете в тавичка за печене, леко намазнена. Полейте месото със салца соса.

Запечете месото. Малко преди да е готово поръсете обилно с кашкавала и печете още малко, докато хване коричка. Сервирайте с прясна салата.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай