Меню

"Барбекю бутчета" на фурна

7 август 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
6 бр пилешки бутчета

½ чаша вода

1/3 чаша кетчуп

1/3 чаша бял оцет

¼ чаша кафява захар

4 супени лъжици масло

2 чаени лъжички сол

2 супени лъжици сос Уорчесстър

2 чаени лъжички горчица

2 супени лъжици чили на прах или лют червен пипер
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете бутчетата в тавичка. Смесете отделно водата, кетчупа, оцета, кафявата захар, маслото, солта, соса Уорчестър, горчицата и чилито.

Разбъркайте добре сместа и я изсипете върху бутчетата. 

Покрийте плътно с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна докато бутчетата добият златист загар и течността не се изпари. Отнема около 1 час.

Ако е необходимо, обърнете бутчетата, за да хванат коричка и от долната страна. 

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай