Меню

Пилешки гърди с нудълс на фурна

13 януари 2019 | 06:31 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки гърди без кост 
250 г сурови нудълс
1 чаша гъбен бульон
1 чаша пилешки бульон
1 чаша заквасена сметана
сол на вкус 
черен пипер на вкус 
1 чаша маслени крутони 
½ чаша масло, разтопено
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Поставете пилешкото месо във вряща вода, за да се свари. Варете, докато месото побелее или около 12 минути. Извадете месото и го отцедете. Оставете настрана да изстине и го накъсайте на дребни парченца. Разбъркайте го с нудълсите.

В отделна купа смесете гъбения, пилешкия бульон и сметаната. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте сместа и залейте пилето с нудълсите.

Разтопете маслото на средна температура. Добавете го към крутоните и разбъркайте, така че да полепне добре по тях. Добавете и тях към сместа.

Прехвърлете всичко в тава за печене или йенска купа с капак и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай