Разбъркайте бульона със соевия сос, соса за риба, захарта, кафявата захар в голяма купа. Загрейте дълбок тиган на висока температура. Когато мазнината се затопли, пуснете в нея пилешкото и пържете, разбърквайки непрекъснато за около 3-4 минути. Добавете лука, чесъна, лютата чушка. Гответе и разбърквайте, докато соковете започнат да се карамелизират на дъното на тигана или за още 4-5 минути. Добавете 1 супена лъжица от предварително подготвения сос. Разбърквайте, докато сосът отново започне да се карамелизира.

След това добавете останалия сос. Отново гответе до карамелизиране или докато месото започне да се глазира. Накрая добавете босилека. Разбъркайте за 30 секунди и свалете от огъня. Сервирайте с гарнитура от предварително сварен ориз. Можете да добавите и още гарнитури по желание.

Снимка: iStock

Вижте още: