Меню

Пилешко по тайландски с ориз

5 март 2019 | 06:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/3 чаша пилешки бульон
2 супени лъжици соев сос
2 чаени лъжици готов сос за риба по избор 
1 чаена лъжица захар 
1 чаена лъжица кафява захар
2 супени лъжици олио 
500 г пилешки гърди без кост, нарязани на дребно 
1/3 чаша ситно нарязан кромид 
4 скилидки чесън, пресован 
2 супени лъжици ситно нарязана люта чушка 
1 чаша пресен босилек, нарязан на тънки ленти 
2 чаши сварен ориз
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте бульона със соевия сос, соса за риба, захарта, кафявата захар в голяма купа. Загрейте дълбок тиган на висока температура. Когато мазнината се затопли, пуснете в нея пилешкото и пържете, разбърквайки непрекъснато за около 3-4 минути. Добавете лука, чесъна, лютата чушка. Гответе и разбърквайте, докато соковете започнат да се карамелизират на дъното на тигана или за още 4-5 минути. Добавете 1 супена лъжица от предварително подготвения сос. Разбърквайте, докато сосът отново започне да се карамелизира.

След това добавете останалия сос. Отново гответе до карамелизиране или докато месото започне да се глазира. Накрая добавете босилека. Разбъркайте за 30 секунди и свалете от огъня. Сервирайте с гарнитура от предварително сварен ориз. Можете да добавите и още гарнитури по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай