Меню

Глазирано пилешко с портокал и соев сос

24 март 2019 | 06:30 | Илияна Николова
Добави в любими
2 броя пилешки гърди без кост
сокът от 2 портокала 
¼ чаша соев сос 
¼ чаша мед
1 супена лъжица пресован чесън
1 супена лъжица прясно настърган джинджифил
черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В купа смесете пилешкото, портокаловия сок, соевия сос, меда, чесъна, джинджифила и пипера. Добре разбъркайте всички съставки, за да се напои месото с аромати и вкусове. Изчакайте около 20 минути. Прехвърлете всичко в леко намазнен тиган и гответе на средна температура на котлона за около 20-25 минути или до готовност. Разбърквайте непрекъснато, докато пилешкото се глазира. По желание поръсете със сусам.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай