Меню

Глазирани моркови с масло и лимонов сок

3 януари 2019 | 06:48 | Илияна Николова
Добави в любими
2 големи моркова 
1 супена лъжица масло 
1 супена лъжица кафява захар 
1 чаена лъжица лимонов сок
сол и черен пипер
магданоз
30 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сложете морковите в голям съд, покрийте ги с вода. Нека водата заври, след това намалете котлона, докато омекнат или около 7-8 минути. Отцедете водата.

Загрейте голям тиган на средна температура. В него разтопете маслото. Запържете морковите, кафявата захар и лимоновия сок. Малко преди да свалите от огъня овкусете с подправките.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай