Каймата се замесва със ситно нарязаните лук, магданоз, сол, черен пипер, хляба и яйцата. След това се оставя да престои за около 30 минути. Отделно сваряваме добре морковите и яйцата. Когато каймата е готова, разстиламе на масата прозрачно домакинско фолио и леко го намазняваме.

Слагаме я върху него и я разстиламе с ръце или с помощта на точилка. Към единия край започваме да редим морковите, след това върху тях киселите краставички нарязани на лентички и целите сварени яйца. Завиваме внимателно на руло, като пристягаме фолиото от всички страни (да стане стегнато руло, като бонбон).

След това премахваме внимателно фолиото и намазваме рулото с белтък, за да стои стегнато. Слагаме рулото в тавичка и добавяме към него около 2 пръста вода и няколко капки мазнина и покриваме с олио за печене.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. За да хване рулото златиста коричка, фолиото се премахва и се запича за още 10-15 минути.

Сервирайте по 2-3 парченца руло с гарнитура от картофено пюре.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Опитайте още: