Меню

Пържоли на фурна с маслен ябълков сос

28 декември 2015 | 12:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 дебели свински пържоли
1 чаена лъжичка олио
2 супени лъжици кафява захар
сол и черен пипер на вкус
1/8 чаена лъжичка канела
1/8 чаена лъжичка индийско орехче
2 супени лъжици масло
2 ябълки, обелени и нарязани на кубчета
3 супени лъжици орехи
50 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голям тиган на средна температура запържете леко пържолите, за да се зачервят. Гответе по 5 минути от всяка страна като обръщате от време на време да не залепне. Междувременно загрейте фурната и преместете пържолите в тавичка.

В купа смесете захарта, солта, черния пипер, канелата и индийското орехче. Покрийте и загрейте на котлон заедно с маслото. Разбъркайте добре сместа. Добавете нарязаните ябълки в нея. Покрийте отново и оставете на огъня за няколко минути.

Свалете от огъня. Залейте месото с получения сос заедно с плодовете и пъхнете обратно във фурната за около 20 минути. Малко преди да извадите от фурната поръсете и с ядките.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай