Меню

Мариновани пържоли с кафява захар

2 октомври 2019 | 09:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 свински пържоли, леко начукани 
1 супена лъжица соев сос
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица сос Уорчестър 
1 чаена лъжица лимонов сок 
2 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици кетчуп
50 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В малка купа смесете соевия сос, олиото, соса Уорчестър, лимоновия сок, кафявата захар и кетчупа. Разбъркайте добре. Потопете пържолите в маринатата. Оставете ги да престоят 1-2 часа. След това ги поставете в намазнена тава за печене. Покрийте отново с маринатата, така че пържолите да се глазират. Печете за 30-40 минути или до златиста коричка. Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай