Телешко задушено със зеленчуци и бульон

24 юли 2018 | 09:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг телешко
3 супени лъжици зехтин
4 кубчета телешки бульон, разтворен
4 чаши вода
1 супена лъжица розмарин
1 супена лъжица магданоз
½ супена лъжица черен пипер
3 големи картофа, нарязани 
4 моркова, нарязани на колелца
4 стръка целина, нарязана на ситно
1 глава лук
2 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици студена вода
180 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тенджера под налягане или в гювеч задушете нарязаното телешко заедно с мазнината за около час, докато омекне. Извадете го от съда. Преместете го в дълбока тенджера. Залейте го с разтворения бульон. Добавете розмарина, магданоза, пипера. Оставете го да заври на котлона, докато бульона се редуцира или за около час.

Добавете картофите, морковите, целината и лука. Разтворете нишестето в двете лъжици вода. Добавете и него към ястието. Гответе за още един час преди да свалите от огъня.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай