Свободно време

„Мъдрият човек преодолява болестите, а не се лекува от тях!“

08.10.2012г. / 14 23ч.
Аз жената
„Мъдрият човек преодолява болестите, а не се лекува от тях!“

„Пътят към здравето“ – Ваня Колева

  • Традиционен масаж
  • Рефлексотерапия
  • Природолечение
  • Гимнастически упражнения за здраве
  • Терапия с магнезий

Тази книга е за всички, които се стремят да поддържат своята жизненост и хармония в организма, физическата и умствената си дейност, да преодолеят стреса и умората, да водят пълноценен и активен живот.

За авторката:

Ваня Колева е водещ специалист в комплексната методика за профилактика и лечение, насочена към активиране на възстановителните възможности на човешкия организъм. Завършила е НСА със специалност методист по лечебна физкултура, от 23 години тя се занимава с китайска медицина и методи на лечение. Специализирала е акупунктура и акупресура при проф. Ив. Кирова (1982 г.), иглотерапия при проф. Г. Гутуранов (1985 г.), ирисова диагностика при д-р Булатов (1990 г.), кинезитерапия (1991 г.), зонотерапия и лечение на мускулни, ставни и ревматични заболявания при проф. Тодоров (1994 г.). През 1988 г. защитава дисертация на тема „Рефлексотерапия – методи на лечение“ и получава званието кандидат на медицинските науки. След като работи във ВМИ – София и Правителствена болница и специализира в Германия, Русия и Норвегия, през 1996 г. Ваня Колева получава званието „майстор на цигун терапията“ в Китай, където се обучава и в лечението с микроигли, Су-Джок терапия (корейска народна медицина), ароматерапия и пулсова диагностика при академик Хау и доц. Лидзин. След завръщането си Ваня Колева работи като преподавател в Медицинския колеж в Пловдив, а по-късно в Медицински център „Ултрамед“ и Център за неотложна медицинска помощ „Евромед“ – Пловдив. От 2001 г. се обучава в безлекарствения терапевтичен метод със скенар и е един от основателите на дружеството по скенар терапия в България.

Освен в България, г-жа Колева е работила в Германия, Норвегия, ОАЕ и Турция. Член е на Института на човека в Пекин, на китайската Академия „Хан Лин“, на Международното дружество по скенар терапия и на руското дружество по ирисова диагностика.

За книгата:

Човек сам трябва да поеме активна роля за подобряването, възстановяването и поддържането на здравето си, твърди авторката на тази книга. Опирайки се на научната си работа и дългогодишна лечителска практика, Ваня Колева предлага изпитани съвети как да постигнем хармония между тяло и дух, за да се радваме на добро умствено и физическо здраве. В „Пътят към здравето“ са представени основните принципи на природосъобразния начин на живот и алтернативни методи за лечение на най-разпространените заболявания.

В този безценен наръчник ще научите полезна информация за:

  • приложението на различните масажни техники, акупресура и зонотерапия
  • особеностите на биоенергийното лечение и действието на ароматерапията и литотерапията
  • изпълнението на дихателни техники и гимнастически упражнения за здраве
  • лечението с билки, мед и морска сол
  • принципите на здравословното хранене
  • ползите от трансдермалната терапия с магнезий

На книжния пазар от 5 октомври 2012 г.
Обем: 224 стр.
ISBN: 978-954-26-1116-5
Издателство: „Хермес“
Корична цена: 11, 95 лв.

Прочетете още:

Коментирай