Свободно време

Бал в София по случай 11 декември – световен ден на аржентинското танго

Българските почитатели на аржентинското танго ще отбележат световния му ден на 11 декември в Интерпред

09.12.2012г. / 10 12ч.
Аз жената
Бал в София по случай 11 декември – световен ден на аржентинското танго

Както всяка година през последните осем, на 11 декември българските почитатели на аржентинското танго отново ще отбележат аржентинския национален ден на тангото. Тази година това ще се случи на специален танго бал организиран от студио Тангерин със съдействието на Аржентинското посолство в България. Балът ще се състои в зала „София“ на Интерпред, бул. „Драган Цанков“ 36 и ще включва музика и визии проследяващи историята на аржентинското танго от началото на XX век до наши дни.

Свързани статии

Фокусът на бала ще бъде насочен върху танцувалното аржентинско танго, а всички танцуващи ще могат да се потопят в магията на танца на специално построен за целта дансинг. Музиката ще бъде пускана по правилата на класическите буеносайрески милонги с използването на танди (блокове от 3-5 теми на един и същ изпълнител) и кортини (кратки музикални интермедии между две танди).

Изискването на организаторите е всички гости да бъдат облечени в елегантно облекло, което да отговаря на специалния повод и обстановка, а танцуващите да носят своите обувки за танго. Организаторите си запазват правото да ограничат достъпа на всички неподходящо облечени посетители. Освен това, всички танцуващи се приканват да спазват етикета и обичаите на танцуването на танго в Аржентина, което включва канене с поглед и кимване (т. нар. кабесео), съобразяване с правилата за движение на дансинга и танцуване на не повече от една танда с един и същ партньор. Тези и други особености при социалното танцуване на танго се преподават наред с танца в повечето школи за аржентинско танго в България и по света.

Кулминацията на вечерта ще бъде своеобразно модно шоу с танцови демонстрации на български танцьори на танго, представящо последната колекция на единствения български лейбъл за дрехи за танцуване на танго, създаден от Мария Узунова и Гергана Боева, които са водени от страстта си към танго и любовта към красивите дрехи с оригинален дизайн. Целта им е да създават облекла пълни с движение, които да осигуряват още повече комфорт в танца и да подчертават индивидуалността на танцуващите.

Началото на бала ще бъде в 20 ч., а входът за събитието ще струва 5 лв. Танцуването ще продължи до полунощ, а по време на бала ще бъдат предлагани аржентински вина.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
BOKO , obi4 moia , t nejno moe me4ence celuvam teb , iskam si vseki mig li4no 6tastie s teb v tozi jivot edva te do4akvam za da se ojenim mili v li4en krasiv brak
отговор Сигнализирай за неуместен коментар