Свободно време

Том Джоунс отделя цял ден, за да разгледа София преди концерта си

Ароматизирани свещи ще осветяват гримьорната на сър Том Джоунс преди концерта му в София в Зала 1 на НДК

18.10.2013г. / 12 30ч.
Аз жената
Том Джоунс отделя цял ден, за да разгледа София преди концерта си

Том Джоунс отново е в стихията си! 73-годишният уелски изпълнител е щастлив да се върне на сцената след издаването на последния си албум. Още преди няколко месеца той стартира световното си турне, което няма да пропусне и София. Концертът му тук ще бъде на 30 октомври в Зала 1 на НДК.

Тъй като при предишното си посещение в България Том Джоунс не е имал достатъчно време, за да разгледа София, този път изпълнителят смята да компенсира с цял почивен ден преди концерта. Той е помолил местния промоутър да му организира специална програма, включваща най-интересното от столицата.

Въпреки огромния си талант и невероятна музикална кариера, сър Том Джоунс се оказва съвсем непретенциозен. Нещата на които държи по време на престоя си в България са няколко ароматизирани свещи, бутилка безалкохолно шампанско и плато сирена. Екипът му пък ще се подкрепи с прясно изцеден портокалов сок, българска бира и френски вина. Важна част от условията на звездата и неговия екип са кофи за разделно изхвърляне на отпадъци и пълно отсъствие на цигарен дим.

Чрез възхитителна поредица от хитове като "What's New Pussycat" и "Delilah" от 60-те, "She's A Lady" от 70-те, "Kiss" от 80-те и "Sex Bomb" от 2000 г., присъствието му на сцената е както винаги единствено по рода си.

Съвсем наскоро сър Том доказа таланта си за пореден път, представяйки 40-ия си албум Spirit in the room, който звучи също толкова съвременно, колкото и най-новите албуми на по-младите с половин век артисти. Новата колекция съдържа кавъри на песни на Пол Маккартни, Боб Дилън, Пол Саймън и др., чрез които сър Джоунс желае да отдаде дължимото на най-уважаваните от него творци. Самият Том споделя „Това беше една чудесна възможност да работя с някои от техните песни“.

Свързани статии

Томас Джоунс Уудуард е роден в Южен Уелс, Великобритания на 7 юни 1940 г. Той се превръща в един от най-известните певци, пял почти всички популярни стилове музика – поп, рок, ар енд би, кънтри, денс, соул и госпъл и с над 100 милиона продадени албума.

Том е имал тридесет и шест хита влезли в Top 40 в Англия и деветнадесет в САЩ. Някои от най емблематичните от тях са "It's Not Unusual", "What's New Pussycat", "Delilah", "Green, Green Grass of Home", "She's a Lady", "Kiss" and "Sex Bomb".

Джоунс е награден с Ордена на Британската империя през 1999 г., а през 2006 получава рицарско звание от кралица Елизабет II за „вярна служба на музиката“. Том получава редица награди през цялата си кариера, включително Грами за „Най-добър нов изпълнител“ през 1966 г., MTV Video Music Award през 1989 г. и две награди Brit – през 2000 и 2003 г.

На 15 години напуска училище и започва да пее по клубовете. Жени се на 17 години, малко след което отива в Лондон, за да подпише с Decca Records.

Коментирай