Свободно време

8 начина за справяне с проблемните приятелки

Как да спасим приятелството си с тактичност

03.12.2013г. / 14 54ч.
Илияна Николова
Източник:sxc.hu

Източник:sxc.hu

Ужас! Модна катастрофа!

Толкова много я обичате, но... ви е срам да ви виждат с нея! Неуместното облекло е табу между приятелки. На никого не му е приятно да чува от най-близките си хора, че стилът му на обличане е кошмарен, или че вкус изобщо липсва. Тази тема засяга пряко самочувствието, а накърняването му води до влошаване на отношенията. „За коя се мисли тя, че да ми казва как да се обличам? Не се ли поглежда в огледалото?“ Такава най-често е реакцията към критиките.

Важното в тази ситуация е да не сме прекалено груби в критиките си и да накараме приятелката си да проумее, че външният вид, с който е избрала да се представя, я прави да изглежда прекалено достъпна, евтина или неадекватна на ситуацията. Ако приятелството ви е силно, ще оцелее след такова тежко изпитание.

Лоши решения

Тя е на път да вземе неприемливо решение да вложи половината си спестявания в съмнителна фирма, или пък да се обвърже с женен мъж! Успокойте се! Колкото и да ви се иска да й изкрещите: „Луда ли си?“, не го правете. Психолози съветват да не скачаме остро при такива ситуации. Вместо това подходете със загриженост. Обяснете й от ваша гледна точка кое ви се струва съмнително и нецелесъобразно.

Колкото и да сравняват женското приятелство със „змийско парти“, едно е сигурно и всяко момиче може да го потвърди – истинско приятелство между жени е възможно, стига да е подкрепено с искреност и откритост. Обсъждането на проблемите неслучайно е основна част от психотерапията. В отношенията съвкупността от добре подбрани жестове и думи е от огромно значение.

Коментирай