Свободно време

Невероятни пейзажи върху женски лица

Красивите проекти на фотографа Хуан Санчес Кастильо

19.03.2014г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: boredpanda.org, juansanchezcastillo.com

Снимка: boredpanda.org, juansanchezcastillo.com

Този красив пейзаж е дело на фотографа Хуан Санчес Кастильо. Поредният смайващ фотографски проект съчетава в себе си миниатюрни човешки фигури, част от пейзажи и сцени от ежедневието ни, разположени върху красиво женско лице.

Кастильо черпи вдъхновение за проектите си от всичко, което го заобикаля. В неговите творения може да видите зимна приказка, художници, които рисуват, градинар косящ трева и всичко това прецизно изработено до най-малката подробност.

 

Свързани статии

Друго, което вдъхновява Хуан за създаването на неговите пейзажи „Making it up“ е това, че съпругата му много обича миниатюрните фигурки. Споделя, че тя има колекция от тях.

За създаването на боди арт композициите той има няколко помощника, между които гримьор, модел и асистент. Целта на проектите, които създава Кастильо, е не само да накарат хората да се усмихнат и вдъхновят, но и да видят дълбокият смисъл на човешкия труд, който често бива подценяван.

Въпреки че Хуан не е единственият фотограф, използвал подобни миниатюри за своите проекти, те не са по-малко впечатляващи.

Снимки: boredpanda.com, juansanchezcastillo.com

Коментирай