Свободно време

Изберете фигура и вижте коя професия е подходяща за вас

За кого е адвокатската професия?

03.09.2014г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В случай, че професията, която практикувате е на аниматор, то вие сте правоъгълник. Отделете няколко минути и решете този забавен тест.

Според Susan Dellinger, която е водещ лектор по управление на корпорации, психологията на личността и това каква професия да изберем могат да бъдат определени в геометрични форми.

Споделяме картинки с фигури на кръг, квадрат, зигзаг, правоъгълник и триъгълник. Разгледайте ги добре, изберете тази картинка, която най-много ви допада и вижте в коя сфера бихте се развивали най-добре.

Кръг

За вас емпатията е отличителна черта на характера. Комуникативни сте и искате хората около вас да се чувстват добре. Когато работите в екип, сте в състояние да стабилизирате колегите си. Но от друга страна много се влияете от чувствата и мнението на хората около вас.

Понякога сте нерешителни, лениви, жертвате се често за каузи, които не си заслужават, но обичате да получавате признания за вашите постижения и се стремите винаги към постигане на успех.

Професии, които са подходящи за вас според избора ви на форма са: актьор, маркетинг специалист, историк, домакиня, мениджър човешки ресурси, учител, писател.

Зигзаг

Вие сте креативна личност с много богато въображение. Вашите фантазии са водещи. Виждате света около себе си по-красив, отколкото е. От друга страна сте неспокойни и се нуждаете от постоянно разнообразие, защото бързо се отегчавате. Бързо и без много усилия разработвате идеи.

Подходящи професии за вас са: художник, интериорен дизайнер, изобретател, преподавател, изследовател, дърводелец.

Квадрат

Ако вашият избор е квадрат, то вие сте личност, която разсъждава логично и затова рядко се доверявате на вътрешния си глас. Може с часове да анализирате данни, ситуации, докато достигнете до решение, но малко вероятно е да се доверите на интуицията си.

Организирани и лоялни, вие винаги спазвате сроковете, в които трябва да завършите даден проект. Лесно боравите с информация, защото винаги знаете какво и къде да го намерите.

Подходящи професии за вас са: счетоводител, банков чиновник, програмист, строителен работник, лекар, инженер, офис мениджър, търговец.

Триъгълник

Вие сте роден мениджър! Лесно се съсредоточавате върху определена цел, а всяка нова информация, на която попадате, се запечатва в съзнанието ви. Уверени сте, справяте се бързо в ситуации на напрежение, но рядко признавате грешките си, дори и да знаете, че не сте прави.

Вашите предимства са контрол, критичност, креативност, прецизност, амбиция, конкурентоспособност, решителност. Но често зад тези положителни качества се крие и малко повече егоизъм.

Свързани статии

Професии, в които определено бихте постигнали успехи са: архитект, предприемач, графичен дизайнер, икономист, адвокат, политик, журналист.

Правоъгълник

Вие сте изследовател и винаги търсите начин да подобрите положението, в което се намирате, но нерядко седите на два стола. Хората около вас често не могат да ви разберат и ви виждат като объркана личност, на която й липсва самочувствие.

Въпреки това сте изключително смели и сте готови да пробвате неща, които никой друг не би рискувал да пробва.

Идеални професии според избора ви на фигура са: предприемач, аниматор, ръководител на отдел, публичен изпълнител.

Снимки: Thinkstock, Photl, Freeimages

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати