Кой е любимият ви сезон? А в кой от четирите сезона сте родени? Според любопитно проучване, сезонът, в който човек е роден, оказва влияние върху неговата личност в по-късен етап от живота.

В проучването са били изследвани над 400 участника родени през четирите сезона. Един от водещите изследователи, Xenia Gonda, споделя, че сезонът, в който сме родени оказва влияние върху невротрансмитерите като допамин и серотонин, контролиращи нашето настроение.

Ето защо учени вярват, че сезоните могат да имат по-дълготраен ефект върху личността ни. В следващите редове може да видите какво показва за вас сезонът, в който сте родени.

Пролет

Ако сте родени в някои от пролетните месеци, то вие притежавате хипертимен темперамент. Това означава, че сте екстровертна личност, изключително позитивни и рядко изпадате в депресивни състояния.

Хората родени през пролетта са в пъти по-положително настроени към живота, за разлика от тези, които са родени през останалите сезони. Изключително ентусиазирани са, големи работохолици, лесно изразяват своите идеи и притежават някакъв артистичен талант.

Лято

Хората, които са родени през летните месеци, притежават циклотимичен темперамент. За тях е характерна честата промяна в настроенията. Изключително темпераментни са, чувствителни и са в пъти по-склонни към тревожност за разлика от други родени през есента, пролетта или зимата.

На моменти могат да бъдат конфликтни, но са интересни като личности с много таланти и висок интелект. В любовта обичат силно.

Още по темата

Есен

Ако за повечето от вас есента е свързана с депресия и спомени по лятото, то хората родени през този красив сезон са най-малко податливи към депресивни състояния. Те са творчески настроени и физически активни.

Зима

Трудно може да раздразните човек, който е роден през зимните месеци. Зимните пораснали бебета се водят повече от своя разум, отколкото от чувствата си. Винаги имат точни и ясни цели, които следват докрай. В любовта обаче може да не бъдат особено верни на половинката си.

Снимка: Thinkstock