Свободно време

Цветовете, които носят късмет в годината на дървената овца

Цветове, камъни, минерали, аксесоари и бижута, носещи благоденствие и просперитет през 2015-та

01.01.2015г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Както всичко около нас, така и цветовете носят определена енергия. Има значение как ще се облечете в новогодишната нощ, а и след това през новата година. Подходящите цветове за 2015-та – годината на дървената овца ще ви донесат късмет и благоденствие.

Изборът на правилните цветове ще ви носи успехи през годината, не само ако ги носите върху себе си, но и ако декорирате дома си с тях.

Тъй като 2015-та година е годината на дървената овца според китайския календар, изкуството фън шуй предлага някои цветове, които ще внесат хармония в енергията ви и управляващата енергия на дървената овца.

Кои са цветовете, носещи просперитет в годината на дървената овца?

Заради дървения елемент през тази година най-препоръчителни са всички нюанси на зеленото и кафявото.

В допълнение към основните цветове в годината на дървената овца можете да носите и всички нюанси на водата – синьо, тюркоазено. Земните елементи ще ви донесат просперитет и благоденствие през следващата година.

Така че, всички цветове със земна енергия ще са подходящи – черно, бежово, пясъчно, тъмнокафяво.

Носете аксесоари в тези цветове

Можете да носите всички аксесоари в тези цветове. Ако сте избрали цвят за тоалета си в различен нюанс, то поне сложете акцент в бижутата и декоративните елементи в някои от благотворните за годината цветове.

Свързани статии

Кои камъни и минерали са подходящи в годината на дървената овца?

За да стане по-силен ефектът, изберете бижута с естествени кристали и камъни с присъствието на енергията на дървото, например зелен нефрит, ахат, зелен турмалин и малахит.

Също така е добре да носите или да разположите в дома си кристали с енергията на водата – тюркоаз, аквамарин, перли, кианит, лапис, лунен камък. Камъните с черен цвят също са носители на пречистена енергия в годината на дървената овца – черен обсидиан, черен турмалин, черен оникс.

Кои цветове задължително да избягвате в годината на дървената овца?

Както има цветове, които носят положителна енергия и привличат късмета на ваша страна, така има и цветове, които блокират потока на енергията и пречат на благоденствието. В никакъв случай не носете бяло, сиво, лилаво, оранжево или червено.

Ако не можете да се въздържите от тези цветове през годината, то поне в новогодишната нощ изберете тоалет в различни нюанси от тези, за да не започва годината с лоша енергия за вас.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Pinko ( преди 9 години )
Абе защо всеки казва дървената овца, като е коза (goat).Айде моля Ви се по-сериозно - простички работи са това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар