Свободно време

Фъншуй подредба на бюрото за успех

Как да подредим бюрото, за да се радваме на благоденствие и просперитет?

19.12.2014г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Фъншуй е древна китайска практика за организиране на обектите около вас и в помещенията, които обитавате, така че да привлечете положителната енергия. Практикуващите фъншуй вярват, че това ще се отрази добре на потока на енергията чи, за да започнат нещата да се случват във ваша полза.

Това изкуство на подредбата е важно не само за дома, но и за работното място. На него прекарваме по-голямата част от ежедневието си и трябва да е добре организирано, за да се чувстваме добре.

Едно проучване показва, че добрата енергия по време на работа увеличава значително производителността на работното място. Психолозите добавят, че е важна и естествената светлина, зелените растения, както и физическата свобода на работното място.

Как да подредите бюрото си, за да освободите енергията?

Позициониране на бюрото

Ако е възможно поставете бюрото си точно срещу входната врата. Това е така наречената „командваща позиция“.

Ако шефът ви не е готов да се съгласи с тази идея за генерално разместване или просто помещението не го позволява, сложете едно огледало, което да отразява директно входната врата на офиса ви.

Според фъншуй тази подредба символизира новите възможности и предлага защита срещу негативната енергия.

Направете място за творчество

Разчистете всички ненужни предмети от бюрото, за да дадете възможност на добрите идеи да ви връхлитат безпрепятствено. За да увеличите производителността си, можете да си поставите малка цветна кутия, в която да слагате нещата, които в момента не ползвате. Така творческата енергия ще тече по-лесно.

За богатство и просперитет

За да насочите енергията в тази посока се съсредоточете върху далечния ляв ъгъл на бюрото. Там е много подходящо да поставите монитора на компютъра. Поставете още някакъв кристал, камък или например ваза в зелен цвят в този ъгъл, за да привлечете изобилието.

Свързани статии

За любов и връзки

Далечният десен ъгъл е ъгълът, канализиращ енергията на любовта. Затова поставете там някакво живо растение, за предпочитане със свежи листа. Ако цветовете на цъфтящото растение са розови, това ще провокира незабавното ви ангажиране в романтична връзка, ако сте необвързани.

За кариерата

Предната страна на бюрото, откъм вас – точно в центъра, е мястото, през което преминава енергията, спомагаща за добрата кариера. Фокусирайте се върху тази точка от бюрото. Сложете там бележника с ангажиментите си. Добре е бележникът да е в син цвят.

За семейството

Добре е да поставите снимка на семейството си точно в левия ъгъл на бюрото, но по централната му мислена ос. Ако рамката на снимката е дървена, това ще повиши значително добрата енергия в това поле.

За здраве

Въпреки че седенето на бюрото не ви носи здравословни ползи, можете да насочите енергията си в тази посока. Точката на здравето е абсолютният център на вашето бюро. Този център трябва да е свободен от всякакви предмети, за да намалите стреса и да се фокусирате.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Банко Пиронков ( преди 9 години )
Да, Фън Шуй е древен, но описаната методика е от края на ХХ век. А и за творчеството насоката е неправилна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 4 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )