Свободно време

Какво показва за вас любимият ви цвят

Използвайте силата на цветовете

16.03.2015г. / 15 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Силата на цветовете, с които се заобикаляме е голяма. Багрите не само показват нашите моментни настроения и нагласи, но могат да ни направят по-щастливи или да допринесат да се чувстваме по-затворени, демотивирани.

Използвайки тяхната сила можем много да променим в живота си. Следващите редове ще ви разкрият малко за това какво показва любимия ви цвят за личността.

Бял

Белият цвят символизира чистота, невинност и наивност. Ако това е вашият любим цвят, предпочитанията ви показват желание за съвършенство и невъзможни идеали, може би опит да си възвърнете загубената младост и свежест. Предпочитанието ви към белия цвят може също да символизира желанието за опростяване или обикновения живот.

Червен

Червеният цвят е смятан за цветът на силата, креативността, здравето и жизнеността. Но червените багри често биват предпочитани от хората, които са по-импулсивни, проявяват по-често агресия, динамични са и търсят постоянно промяна.

Амбициозни са и често имат моменти, в които са твърдо решени да получат това, към което се стремят. Обикновено са оптимистично настроени, позитивни и добри комуникатори, но на моменти са и интроспективни. Силно желаят да дадат свободен израз на своите чувства и емоции, винаги преминават решително през трудните моменти.

Розов

Този цвят олицетворява нежните качества на червените багри, символизиращи любов и привързаност, без страст. Жените, които предпочитат розово са склонни да бъдат настроени по-майчински не само към децата си, но и към партньора и близките си.

Хората предпочитащи настроението на розовия цвят се стремят към спокоен живот, имат нужда да бъдат обичани, стремят се към сигурност, нежни и крехки натури са. Те са и изключително очарователни.

Оранжев

Оранжевите багри са символ на любовта към живота, забавленията, лукса. Хората, които ги предпочитат са добродушни и никога не остават незабелязани. От друга страна могат да бъдат малко по-капризни и колебливи. Оранжевото е цветът и на силата, смелостта, любопитството и безпокойството.

Жълт

Жълтият цвят е цветът на слънцето. Той символизира щастие, мъдрост и въображение. Тези от вас, които предпочитат него като цвят, обикновено са приключенски настроени към живота, търсят нестандартни начини за себереализация.

Жълтият цвят е предпочитан и от онези, които могат да се нарекат хитри и предприемчиви, с добър нюх за бизнес и силно развито чувство за хумор. Това е и цветът на интелектуалността, а тези, които по-често избират да бъдат заобиколени от него или да носят дрехи в жълто, са добри аналитици и мислители, но въпреки свободата си на мислене, понякога могат да бягат от отговорности.

Коментирай