Свободно време

Участвайте в "Моето невероятно лятно приключение"!

Победителите в литературния конкурс ще спечелят електронен четец

24.08.2015г. / 08 50ч.
Мария Дуковска
Участвайте в "Моето невероятно лятно приключение"!

Само седмица остава до финала на конкурса за детско творческо писане „Моето невероятно лятно приключение“, който се провежда в рамките на инициативата „Забавното лятно четене“ на Az-deteto.bg и Столична библиотека.

Набирането на творби ще продължи до 30-ти август, а резултатите и победителите ще бъдат официално обявени на 13 септември по време на финала на „Забавното лятно четене“ 2015 г.

В конкурса за детско творческо писане могат да участват деца от цялата страна между 6 и 14 години, като изпратят своето есе или стихче на имейл info@az-deteto.com, в които да опишат най-невероятното приключение, което им се е случвало през лятната ваканция или за преживяване, което мечтаят да им се случи. Повярвайте, магията на думите е невероятна, както и талантът на децата. Досега получихме такива на пръв поглед обикновени, но прекрасно написани истории. Така че очакваме творбите и на вашите деца!

В журито на конкурса се включиха младите български автори Петя Кокудева и Иван Раденков, както и Виктория Бисерова, управител на издателство „Ентусиаст“ и Мария Дуковска – главен редактор на сайта Az-deteto.bg.

Те ще оценяват творбите в две възрастови групи – от 6 до 10 и от 10 до 14 години. Призьорите в двете категории ще получат специални награди от партньорите на инициативата, както и електронна книга Pocketbook, предоставени от „ПИК Компютър“.

„Забавното лятно четене“ продължава през цялото лято и ще завърши преди първия учебен ден. На 13 септември ще бъдат оповестени резултатите от летния, най-активен период на кампанията. На този ден ще стане известно колко деца са взели участие само през 2015 г., кои са най-активните от тях, кои са най-четените книги, кое е най-четящото училище и най-четящият град.

Кампанията се провежда с корпоративното съдействие на ЧЕЗ България и институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници Сиела.

Проектът се съфинансира от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015.

Коментирай