Свободно време

Защо привличате токсични хора към себе си?

Вие сте страхотен слушател

30.08.2015г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Имате ли в живота си токсични личности?

Те оставят усещането, че сте манипулирани, сякаш крадат от енергията ви, искате да се отскубнете от тях, но излъчването им е по-силно от вас. Този тип личности могат да бъдат от различен пол и възраст. Срещаме ги в университета, работата, където е домът ни и т.н.

Винаги създават впечатление за добри хора, някои могат да разкажат и своята трагедия в живота, за да предизвикат съчувствие. Защо някои хора привличат към себе си токсични личности?

Вие сте страхотен слушател

Токсичните хора са добри наблюдатели и се нуждаят от малко време, за да преценят даден човек. Открият ли ви, няма как да не се възползват от рядката възможност да бъдат изслушани. Нещо повече, дори и да се опитате да им дадете знак, че слагате край на разговора, те ще игнорират езика на вашето тяло и всеки път щом ви срещнат, ще искат да споделят своята история. 

Свързани статии

Твърде щедрите сте

Щедростта е черта на добрите хора. Но бъдете внимателни! Токсичните личности ще искат да вземат цялото ви време. Телефонни обаждания, мейли или като неканени гости, те веднага ще разкрият вашата щедра страна, за да откраднат цялото ви внимание.

Споделяте вашите мечти и желания

Вие сте честен и доверчив човек, обичате да разговаряте, но и да споделяте лични въпроси. За съжаление токсичните личности търсят именно хора, като вас. Запазете своите мечти, лични успехи или драми за най-близките ви. В противен случай, токсичната личност може да бъде много агресивна и да използва цялата тази информация срещу вас.

Коментирай