Свободно време

5 камъка с невероятна лечебна сила

Докоснете се до тяхното магическо действие

05.09.2015г. / 09 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Природата ни е дала невероятни чудеса под формата на магически камъни. Лечението с камъни датира от хилядолетия. Днес имаме възможността да носим голяма част от тях под формата на бижу и да постигнем баланс в себе си. Споделяме магическата сила на 5 невероятни камъка, които да направите част от вашето ежедневие.

Лапис лазули

Невероятно синьо, в комбинация със сиво, лилаво и понякога зеленикави елементи. Плътният син камък се е използвал още в Древен Египет за направата на бижута, които се е смятало, че носят определена сила на притежателите си. Кога да носите бижу с лапис лазули?

Ако искате да засилите връзката с любимия човек и да постигнете разбирателство, носете по-често камъка.

Синият му цвят ще ви подейства успокояващо и особено ако работите в голям екип и често ви се налага да говорите пред публика. Лапис лазули помага и при нервно изтощение, безсъние, дава енергия и самочувствие.

Хематит

Един невероятен камък в черен или тъмночервен цвят, известен като черната перла. Хематитът има невероятен металически отблясък. За какво може да ви помогне? Препоръчва се хематит да бъде носен от тези хора, които страдат от заболявания на кръвта и пикочните пътища.

В древни времена той е бил носен от войните, за да им даде повече смелост. Носете го и когато искате да постигнете вътрешен мир, да имате повече любов живота си, за повишаване на концентрацията и елиминиране на отрицателната енергия.

Лабрадорит (среща се някъде и под името лабрадор)

Невероятно красив камък в зелени, сиви нюанси с метален отблясък и цветни акценти. Лабрадоритът има магическа сила.

Той ще ви помогне да облекчите стреса, костните проблеми, помага при безплодие, както при мъжете, така и при жените. Когато искате да насърчите креативността и работата ви да върви гладко, отново може да се доверите на силата на лабрадорита.

Тюркоаз

Носенето на тюркоаз ще ви донесе много щастие и финансов просперитет. Красивият син камък ще донесе и мир в дома ви. Затова си купете фигурка, в която се съдържа парче от него.

Свързани статии

Тюркоазът помага и на хора, които страдат от заболявания на черния дроб, стомаха, при главоболие. Камъкът се смята за символ на морала, лоялността, помага за подобряване на личния живот. Изключително ценен и носен в Тибет.

Серпентин

Тъмнозелен камък, който има способността да пречиства от негативни енергии. Препоръчва се да бъде носен от хора, които страдат от бъбречни заболявания, повишено кръвно налягане, нарушение във функционирането на храносмилателната система, менструални проблеми, диабет, сърдечни проблеми. Серпентинът повишава енергията и положителната нагласа.

Снимка: istock

Коментирай