Свободно време

Любителите на чистото кафе – психопати?

Вижте какво говори изборът на горчива напитка за личността ви!

19.10.2015г. / 15 47ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Падате ли си по чистото кафе? Обичате да усещате вкуса му, да се наслаждавате на аромата му, да гледате тъмния му цвят и да си отпивате на малки глътки горещата течност?

Вероятно това означава, че сте психопат или поне че имате психопатични наклонности!

Това е заключението на учените от Университета в Инсбрук, Австрия. Според тях, любителите на чистото кафе имат голям шанс да проявят психопатски наклонности, садизъм, нарцисизъм, макиавелизъм.

Проучването разглежда вкусовите предпочитания на 500 участници, които са били подложени на няколко теста на личността, за да бъдат открити известни обвързаности на поведението с употребата на кафе, пише MotherNatureNetwork.

В изследването били проучени четирите класически типа вкус – сладко, кисело, солено и горчиво. Горчивият вкус се оказал най-силният „гадател“ на личността, особено по отношение на негативните личностни черти.

Проучването не е насочено специално към кафето, но все пак то е горчива напитка. Следователно може да се предположи, че предпочитащите чисто и горчиво кафе са с наклонност към психопатично поведение.

Любителите на тъмен горчив шоколад също спадат в тази категория.

Важно е да се отбележи, че това изследване е проведено върху твърде малка целева група, за да бъде изведен генерализиран извод от предпочитанието на горчивия вкус. Пък и човешката личност е толкова сложна и комплексна, така че надали може да се съди само по един показател.

Ще погледнем скептично на това изследване, но няма да пропуснем да се пошегуваме с близките си, които обичат да пият кафето си чисто!

Коментирай