Свободно време

Невена Цонева: Венко е, и винаги е бил моя опора

Ето какво разказа младата певица пред екипа ни за любовта, музиката и следващите й музикални проекти

23.10.2015г. / 17 46ч.
Михаела Лазарова
Невена Цонева

Невена Цонева

Смела, амбициозна и с ангелски глас. В рубриката ни „Тя звездата“ днес ви представяме чаровната Невена Цонева. Любовта й към музиката й я отвежда на музикалната сцена още като дете. Участвала е в редица национални и международни музикални конкурси и също така е носител на множество отличия и награди, сред които:

Награда „Miss Golden stag“, Награда „БГ дебют“ от Годишни музикални награди на „БГ Радио; Награда „БГ албум“ от Годишни музикални награди на „БГ Радио“; Награда „БГ изпълнителка“ от Годишни музикални награди на „БГ Радио“; Награда на зрителите от Годишни музикални награди на Телевизия „Фен“; Награда на журналистическото жури за най-добър изпълнител – „Пирин фолк“ 2013 и много други. През 2007 година печели първия български конкурс Мюзик Айдъл.

Ето какво разказа младата певица пред екипа ни за любовта, музиката и следващите й музикални проекти.

Само преди дни се прибрахте инцидентно от Сочи, където участвахте в престижен международен фестивал. Каква бе причината, само здравословното ви състояние ли?

Не желая да коментирам повече тази тема, вече казах всичко, което трябваше.

Сега как се чувствате, успяхте ли да се възстановите?

Благодаря, чувствам се много добре, с големи благодарности към българските лекари и човечното им отношение.

След неприятния спомен наречен Сочи, какво предстои за вас? Подготвяте ли нова песен, клип към нея?

В края на ноември или началото на декември предстои да излезе моята версия на песента „Двама“ на Мария Нейкова – една от най-емблематичните ни песни, с любезното съдействие на Цветин Нейков. „Двама“ е част от проекта ми – „Възраждане на Златните Песни на България“ начело с „Повей ветре“. Аранжиментът е на Кристиян Илиев, режисьор на видеото е Жоро Манолов, а аз бях облечена с дрехи на „MGriel“ в лицето на Моника Господинова.

Любимият човек как ви помага в трудни моменти? Когато творите, дава ли ви идеи?

Венко е, и винаги е бил моя опора, както в личен план, така и в работата, което не означава, че не спорим, но винаги градивно. Споделям с него и тревогите, и вълненията си, и знам, че когато двамата стигнем до единодушно решение, или сме на едно мнение за каквото и да било, то е най-правилното.

Имате красива дългогодишна връзка. Замисляли ли сте се за брак и деца?

Така е, връзката ни е на 8 години и е чиста и пълноценна! Най-естественото нещо е да обсъждаме тези теми, но дори и да се случат, те няма да станат обществено достояние.

Когато пишете песни, посвещавате ли ги на някого, може би на някой любим?

Всяка песен, която изпея или напиша, е с посвещение. Песните са моят начин да се изразявам, ето защо винаги оставям послание в тях. Музиката има огромно въздействие над хората, а моята цел когато пея, е да обединява и да оставя дълготрайна следа.

Какво освен музиката ви вдъхновява?

Винаги изпитвам силен порив да пея или да пиша музика, когато изпитам силно чувство, независимо дали то е от радост, скръб или любов. Такъв тип емоции пораждат истинската музика, която остава във времето.

С какви трудности се среща по пътя си един певец?

Аз мога да отговоря еднолично – трудностите в моя живот са били най-големите ми „учители“ – те са безценен опит. Винаги съм ги приемала с готовност, защото знам, че те водят до хубави неща след себе си. При мен трудностите са били свързани основно с извоюване на свобода.

Как минава един ваш ден?

Работата за мен е удоволствие, музиката е неразривно свързана с ежедневието ми. Обичам да бъда сред природата, обичам да готвя, обичам да прекарвам максимално времето си с любимия ми човек и със семейството си. Често пътувам, животът ми е хубав и разнообразен. (усмихва се)

Имате перфектна визия. Как я поддържате?

Благодаря! Старанието ми да поддържам добра форма вече се е превърнало в бит за мен. Той се състои в това да се храня по 4 – 5 пъти на ден, но в малки количества, да спортувам 3 пъти седмично по час и половина, и естествено – не ям тесто и сладко. (усмихва се).

За какво съжалявате и за какво не?

Не съжалявам за нищо! Винаги съм следвала интуицията си и решенията ми са въз основа на нея.

Какво бихте посъветвали всички млади момчета и момичета, които искат да тръгнат по вашия път и да се явят на кастинг за музикален формат?

Каквито и съвети да им бъдат давани, в еуфорията, в която изпадат преди и по време на формат, те не възприемат такъв тип помощ. Егото в такива моменти надделява. Единични са случаите, когато участникът е „на Земята“. Единственото, което достига до тях е похвалата, за да се величаят в собствените си очи, което е нормално, но и болката от провал тогава е най-голяма.

Ето защо, ако имам някакъв съвет, той е да не се самозабравят, за да могат да имат реална самооценка и преценка. Тогава нито ще има обида, нито болка след провал, защото това всъщност се нарича добиване на опит, а не е борба за краткотрайна слава на всяка цена. Естествено, да не мислят за прическите си, а какво чувство влагат, докато пеят.

Разбрахме, че подготвяте кулинарна книга. Разкажете ни малко повече за проекта.

Да, подготвям кулинарна книга, която ще съдържа рецепти за вкусни ястия, които ще отнемат малко време за приготвяне като: салати, супи, основни ястия, тестени изделия, както и десерти. Всяка от рецептите е авторска и ще бъде съпътствана със снимки, както и с кратка история за създаването й.

За какво мечтае Невена Цонева?

Мечтая си за нова музика, за любов, за здраве. Мечтая за спокоен живот в България.

Вашето послание към читателите на Az-jenata.bg...

Време е да спрем да обвиняваме околните за проблемите си. Време е да се обърнем към самите нас, да се обичаме повече. Да обичаме и да го показваме на семействата си, на близките. Винаги да останем свързани с корените си!

Снимките са предоставени от Невена Цонева.

Коментирай
7 rate up comment 1 rate down comment
Иса ( преди 8 години )
От къде тази злоба... Както се казва в една поговорка "По добре в устата на хората, отколкото в краката" . Невена Цонева не само е талантлива, а последователна, всеотдайна и трудолюбива. Има безброй много почитатели, които и най-голямата помия не може да отнеме. Продължавай да ни радваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 9 rate down comment
Иван ( преди 8 години )
На тази няма ли кой да и обясни,че става за всичко друго,но не и за певица! Всичко друго,не свързано с мозъчна дейност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар