Свободно време

Камъни, които предпазват от негативна енергия

Носете бижу от аметист

03.12.2015г. / 14 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички камъни и кристали имат метафизични свойства, които могат да помогнат на човек, който ги носи по различни начини. Някой балансират щитовидната жлеза, помагат при безсъние, главоболие, а трети могат да ни защитят от негативната енергия. Какъв камък да изберете вижте в следващите редове.

Аметист

Аметистът е камък, който може да предпази притежателя си от негативна енергия. Ето защо е добре да го поставите в дома си като декорация или да го носите под формата на бижу. В продължение на хиляди години аметистът е бил носен като камък, който носи късмет на своя ползвател.

Калцит

Ако искате да привлечете повече положителни събития в живота си, да избистрите мисълта си и да се защитите от негативната енергия доверете се на калцита.

Чароит

Един красив лилав камък, който преобразува негативизма обратно в положителна енергия и помага да поддържате аурата и чакрите ясни, отблъсквайки отрицателната енергия. Отново може да го носите под формата на бижу или да го декорирате в дома и офиса си.

Смарагд

Доверете се на красивото зелено. Смарагдът е камък, който разсейва отрицателната енергия като същевременно насърчава хармонията и любовта.

Ахат

Ахатът е отличен камък, който разсейва страха и насърчава положителната енергия. Кой вид ахат да изберете? Както повечето камъни, така и този има няколко варианта. Няма значение на кой от всички ще се спрете, защото всеки един от тях ще ви предпази.

Хематит

Камък с магически цвят и сила да предпазва от лоши енергии. Също така помага в баланса на чакрите. Открийте вашия талисман с аметист и го носете, за да имате винаги успехи и да се чувствате благоприятно.

Свързани статии

Жълт яспис

Прекрасен жълт камък срещу негативни енергии, който насърчава креативността. Винаги когато тръгвате на път го носете със себе си.

Лабрадорит

Защитава аурата, като отклонява нежеланата енергия, насърчава положителните мисли и дарява с късмет.

Снимка: istock

Коментирай